Κακοκαιρία “Μήδεια”: “Θα πάρει μέρες η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης” λέει ο ΔΕΔΔΗΕ

Μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει η κακοκαιρία “Μήδεια” σε δεκάδες δήμους, κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής, αφήνοντας, σύμφωνα με στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, περίπου 250.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και για πάνω από 24 ώρες.

Πρόκειται για περιοχές, όπως η Κηφισιά, ο Διόνυσος, η Εκάλη, η Δροσιά, η Σταμάτα, το Γραμματικό, το Πολύδροσο, το Χαλάνδρι, η Φιλοθέη, το Νέο Ψυχικό, το Καπανδρίτι, τα Κιούρκα, ο Άγιος Στέφανος, το Μαρούσι, τα Βριλήσσια, η Κάτω Κηφισιά, τι Μαρούσι, το Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, η Καλογρέζα, το Μενίδι, το Νέο Ηράκλειο, ο Σκαραμαγκάς, η Σαλαμίνα, ο Αυλώνας, η Νέα Ιωνία και η Μεταμόρφωση.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς ανάλογα με τις νέες βλάβες που προκύπτουν. «Χθες είχαν καταγραφεί περίπου 20 βλάβες μέσης τάσης στα βόρεια προάστια και μέχρι το τέλος της ημέρας σημειώθηκε χαμηλό μονοψήφιο αριθμό ανοιχτό, καθώς πάνω από 200 δέντρα είχαν πέσει στο δίκτυο. Μετά τη χθεσινοβραδινή χιονόπτωση, η μέρα ξεκίνησε ιδιαίτερα επιβαρυμένη, οι βλάβες συνολικά στο δίκτυο, χθες και σήμερα, έχουν ξεπεράσει τις 85 γραμμές μέσης τάσης, σε μια σειρά δήμων. Ο αριθμός των δέντρων που έχουν σπάσει είναι τριψήφιος, περίπου 600-700 δέντρα, και αναμένεται να αγγίξει και τετραψήφιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, την Τετάρτη θα γίνει τιτάνια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ζημιές στις γραμμές μέσης τάσης, όμως οι μικρές ζημιές σε όλους τους βοηθητικούς δρόμους, στις δευτερεύουσες γραμμές, θα πάρουν μέρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ