Κακοκαιρία Genesis: “Βούλιαξε” η Ορεστιάδα – Πλημμύρισαν σπίτια, καταστράφηκαν περιουσίες – ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Η κακοκαιρία «Genesis» έπληξε μεγάλο μέρος της χώρας. Στην Ορεστιάδα, η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε χωριά, ιδιαίτερα στο Νεοχώρι, την Λεπτή και τον Κυπρίνο, όπου πολλά σπίτια πλημμύρισαν από την καταρρακτώδη βροχή και περιουσίες καταστράφηκαν.

Oι κάτοικοι σήμερα μετρούν τις πληγές τους, έπειτα από μια εφιαλτική νύχτα.  Από τα ορμητικά νερά πνίγηκαν δεκάδες οικόσιτα ζώα, ενώ βυθίστηκαν αγροτικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evros-news.gr, ο όγκος της βροχής ήταν τεράστιος, με αποτέλεσμα να “κοπούν” στη μέση οι δρόμοι σε σημεία του επαρχιακού δικτύου και συγκεκριμένα από τον Βάλτο προς Νεοχώρι, αλλά και μέσα στη Λεπτή προς Παταγή, Αμπελάκια και αντίστροφα.

Στην Λεπτή σπίτια πλημμύρισαν και κρύφτηκαν στις λάσπες, όπως η ταβέρνα “Κώστογλου” που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία και υπέστη σημαντικές ζημιές. Στην Λεπτή, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στέφανος Τσομπανίδης, υπήρξε πρόβλημα σε περισσότερα από 10 σπίτια που έχουν πλημμυρίσει (40-50 εκατοστά νερό), ενώ επιχειρήσεις υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.

Πρόβλημα υπάρχει και με την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στην οποία μπήκαν πολλά νερά και μάλιστα ο κ. Τσομπανίδης απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους, που δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα δικά τους σπίτια, να βοηθήσουν στην επιδιόρθωση των ζημιών στον Ιερό Ναό του χωριού.

Ορεστιάδα κακοκαιρία

Επίσης, στο Νηπιαγωγείο και το γήπεδο της Λεπτής τα προβλήματα είναι σημαντικά. Γενικά, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες καθώς έχουν καταστραφεί οικοσυσκευές, μηχανήματα – εξοπλισμός των επιχειρήσεων.

Παρόμοια η εικόνα και στο γειτονικό Νεοχώρι. Οι φωτογραφίες με drone είναι ενδεικτικές.  Σπίτια πλημμύρισαν, ανάμεσά τους και κάποια των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν μένουν στο χωριό.

Ορεστιάδα κακοκαιρία

Ορεστιάδα κακοκαιρία

Η Πυροσβεστική απομάκρυνε ηλικιωμένους από τα σπίτια και ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.  Οι ζημιές όμως σε ορισμένα σπίτια, είναι σοβαρές, καθώς έχουν καταστραφεί ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα, ενώ οι λάσπες έχουν καλύψει τα πάντα.

Ορεστιάδα
Ορεστιάδα

Απεγνωσμένος κάτοικος του χωριού Κυπρίνος μιλάει στην κάμερα για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιουσία του. Υπολογίζει τις ζημιές σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ