Κακοκαιρία Genesis: Έπεσαν 8.300 κεραυνοί – 563 αστραπές το… λεπτό στην Καβάλα – ΦΩΤΟ

Η κακοκαιρία Genesis έπληξε και την Καβάλα. Έπεσαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής αλλά και εκατοντάδες κεραυνοί, προκαλώντας πολλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές νότια και βόρεια του Παγγαίου, αλλά και στα ανατολικά, όπως στη Χρυσούπολη και στην όμορη Ξάνθη.

Η κακοκαιρία Genesis έδωσε τοπικά διαρκή και έντονα καιρικά φαινόμενα, κυρίως σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, όπως το Ορφάνι και η παραλία Οφρυνίου, όπου μάλιστα απεγκλωβίστηκαν και 6 άνθρωποι.

Σύμφωνα, με το MeteoKav, κύριο χαρακτηριστικό των φαινομένων αυτών ήταν η ιδιαίτερα έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα κυρίως μέσα στον κόλπο της Καβάλας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ανιχνευτή τους, η συχνότητα έφτασε περίπου τις 563 αστραπές το λεπτό!

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Facebook από το πέρασμα της κακοκαιρίας Genesis από την Καβάλα

Κακοκαιρία Genesis: Πού έβρεξε περισσότερο

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το Σάββατο 11/06 με τα ισχυρότερα φαινόμενα να σημειώνονται στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, στην Εύβοια και στο Βόρειο Αιγαίο. Χαρακτηριστικό είναι ότι έως τις 18:30 το μεγαλύτερο ύψος βροχής μεταξύ των σταθμών του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr καταγράφηκε στην Πάρνηθα (52 χιλιοστά) και ακολούθησε η Στενή Ευβοίας (51 χιλιοστά), η Ραφήνα (50 χιλιοστά), η Θάσος (47 χιλιοστά), τα Δίκαια Έβρου (42 χιλιοστά) και ο Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής (41 χιλιοστά). Στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 8.300 κεραυνούς έως την ίδια ώρα. Όπως φαίνεται στον χάρτη που παρουσιάζει την πυκνότητα κεραυνών, οι περισσότεροι ανιχνεύθηκαν στην Θράκη, στο Βόρειο Αιγαίο, στην Εύβοια και στην Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. κακοκαιρία Genesis

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ