Κακοκαιρία “Φίλιππος”: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα φορτηγά από τις 10 το βράδυ – Η ανακοίνωση για την Αττική

Νέες έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική ανακοίνωσε η Τροχαία, ενόψει της εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων λόγω της κακοκαιρίας “Φίλιππος”, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι λευκές νιφάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα Βορειοανατολικά του λεκανοπεδίου από το πρωί, ενώ στον Διόνυσο οι κάτοικοι ξύπνησαν σε “λευκό τοπίο”. Μέχρι στιγμής, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει κάποια προβλήματα στις μετακινήσεις.

Ειδικά μηχανήματα επιχειρούν από το πρωί, σε μία προσπάθεια να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο. Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Παρασκευή 11/3/2022, ορισμένα σχολεία της Βορειοανατολικής Αττικής λόγω της κακοκαιρίας “Φίλιππος”. Ο ίδιος ανέφερε ότι επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας, βάσει των δεδομένων και φαινομένων, θα υπάρξει νωρίς το απόγευμα, αφού προηγηθεί σύσκεψη με τους δημάρχους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αυτή την ώρα χιονίζει στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και την Νέα Μάκρη.

Δείτε ΕΔΩ πού χιονίζει τώρα

Κακοκαιρία “Φίλιππος”: Η τελευταία ενημέρωση για τους δρόμους στην Αττική – Πού θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της ΓΑΔΑ, από τις 10 το βράδυ θα ισχύσει εκ νέου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στην Αττική Οδό, την Δ.ΠΛ. Υμηττού, την Περιφερειακή Αιγάλεω και την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, από το ύψος της Καλυφτάκη.

“Στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (10/03/2022) στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ενόψει της εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Α. Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την 22.00 ώρα της σήμερον 10/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Β. Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την 22.00 ώρα της σήμερον 10/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του
οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:
– Οχήματα οδικής βοήθειας
– Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
– Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες”.

Επίσης, ισχύει διακοπή της κυκλοφορίας για βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, καθώς όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θηβών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, από χ/θ 5 (πρατήριο καυσίμων REVOIL -πρώην CYCLON).

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την τελευταία ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, που χρειάζονται αλυσίδες 

Ο Διόνυσος ντύθηκε στα λευκά κατά τη διάρκεια της νύχτας με τους κατοίκους να ξυπνούν και να αντικρίζουν πανέμορφες εικόνες. Δείτε τις ΦΩΤΟ που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr:

Σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων

Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια απευθύνει η Πολιτική Προστασία, με μήνυμά της, εξαιτίας της κακοκαιρίας “Φίλιππος” που πλήττει τη χώρα.

Παράλληλα, για τις παραπάνω περιοχές απευθύνει ισχυρή σύσταση και για τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

κακοκαιρία χιόνια

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Νωρίτερα, η Πολιτική Προστασία είχε στείλει προειδοποιητικό μήνυμα και απηύθυνε ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Βόρεια, Ανατολική Αττική, περιοχές των Βιλίων, της Φυλής και των Ερυθρών Βοιωτίας καθώς, όπως ανέφερε, η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ