Κακοκαιρία “Φίλιππος”: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική – Πού θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από το βράδυ, στην Αττική, σε μία προσπάθεια να αποτραπούν τυχόν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας “Φίλιππος”, η οποία ήδη “σαρώνει” τη χώρα, με σφοδρές χιονοπτώσεις.

Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, θα εφαρμοστούν οι εξής προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α. Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την 22.00 ώρα της σήμερον 9/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Β. Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την 22.00 ώρα της σήμερον 9/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:
– Οχήματα οδικής βοήθειας
– Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
– Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

“Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες”, επισημαίνει η Τροχαία.

Αττική Οδός: Από τις 10 το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών

Από τις 10 απόψε θα ξεκινήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στην Αττική Οδό, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης υπό τον Χρήστο Στυλιανίδη, προκειμένου να συντονιστούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τυχόν επιπτώσεις από την κακοκαιρία “Φίλιππος”.

Αναλυτικά, η Αττική Οδός διευκρινίζει τα εξής:

“Την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, στην Αττική Οδό από τις 10:00 το βράδυ, Τετάρτη 9/3, έως την ύφεση των φαινομένων, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Φίλιππος» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι καθώς και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Η Αττική Οδός συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, παρακαλούνται οι οδηγοί να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις / ενημερώσεις των αρμόδιων Αρχών σχετικά με νέους περιορισμούς που ενδέχεται να επιβληθούν.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του λογαριασμού της εταιρείας στο Twitter, @aodostraffic, υπάρχει συνεχής ενημέρωση σχετικά με τις συνθήκες κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ