Κακοκαιρία “Φίλιππος”: Μπόρες χιονιού στην Αττική – Προσοχή σε αυτούς τους δρόμους τις επόμενες ώρες – ΧΑΡΤΗΣ

Η κακοκαιρία “Φίλιππος” συνεχίζει την επέλασή της στη χώρα. Τις επόμενες ώρες αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού και ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα στην Αττική. Για τον λόγο αυτό οι ειδικοί συνιστούν μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα, επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσουν οι καιρικές συνθήκες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου 12/03 και στην περιοχή της Αττικής, όπως έχει επισημανθεί και στην τελευταία ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα αναμένονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές, οι οποίες ενδέχεται να δυσκολέψουν τη μετακίνηση στο οδικό δίκτυο του νομού. Στον παρακάτω Χάρτη παρουσιάζονται οι καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο του νομού το χρονικό διάστημα 14:00 – 17:00 του Σαββάτου 12/03, όπως υπολογίζεται και απεικονίζεται από την υπηρεσία Roads του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Επιδείνωση του καιρού με μπόρες χιονιού στην Αττική

Η επικαιροποίηση των προγνωστικών δεδομένων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr δείχνει νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών από το μεσημέρι του Σαββάτου 12/03, με πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας. Ήδη από το πρωί του Σαββάτου πυκνές χιονοπτώσεις καταγράφονται στις Β. Σποράδες και την Εύβοια, οι οποίες θα επεκταθούν νοτιότερα και πιο δυτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, επηρεάζοντας την υπόλοιπη Μαγνησία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Αττική και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου (Χάρτης). Χιονόνερο και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις Δυτικές Κυκλάδες και στην Κρήτη (κυρίως στα δυτικά τμήματα του νησιού) όπου στα ορεινά της Δυτικής Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι έντονα, με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ.

Και στην Αττική περιμένουμε οι χιονοπτώσεις σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βορειοανατολικά να επεκταθούν σε όλο τον νομό το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά θα σταματήσουν αργά το απόγευμα. Παροδικά, οι μπόρες χιονιού θα οδηγούν και σε χιονόστρωση σε χαμηλά υψόμετρα.

Στην υπόλοιπη χώρα, οι χιονοπτώσεις θα έχουν τοπικό χαρακτήρα πλησίον ορεινών όγκων, ενώ διατηρούνται οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με κατά τόπους ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Νέο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας – Έρχονται πολύ έντονα φαινόμενα στην Αττική

Σύμφωνα με επικαιροποιημένες μετεωρολογικές προβλέψεις, συνεχίζει να ισχύει η ισχυρή σύσταση που έχει απευθύνει από χθες, Παρασκευή 11 Μαρτίου, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό κάθε μη απαραίτητης μετακίνησης:

  • Στην ανατολική Στερεά, ιδίως σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία.
  • Στην Αττική, ιδίως στα βόρεια και στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές.
  • Σε Μαγνησία και Σποράδες.
  • Σε κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι οδηγοί στις παραπάνω περιοχές θα πρέπει, εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πως να τις τοποθετούν. Σημειώνεται ότι η σύσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά προάστια της Αττικής, όπου το φαινόμενο θα είναι έντονο, καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν προς τις περιοχές αυτές.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα στην Αττική από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες

Η σημερινή ημέρα σε πολλές περιοχές ενδεχομένως να παραπλανήσει ότι η κακοκαιρία έχει τελειώσει. Επισημαίνεται ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή με έντονες χιονοπτώσεις. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για χιονοπτώσεις: https://bit.ly/3q1nMi5

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ