Κακοκαιρία Εμίλ: Καταφτάνει με βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα και πώς θα κινηθεί

κακοκαιρία Θεσσαλονίκη

Αλλάζει «πρόσωπο» ο καιρός από το απόγευμα με βροχές στα δυτικά που θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν κατά τόπους και καταιγίδες. Η κακοκαιρία Εμίλ (που αρχικά ήταν Δωροθέα) βρίσκεται προ των πυλών.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, δημιουργείται ένα ισχυρό μέτωπο καταιγίδων. Με ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για ψυχρό μέτωπο που θα προκαλέσει νέα κακοκαιρία και τονίζει πως «νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα και από τα δυτικά μιας κι ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας και που αυτή τη στιγμή επηρεάζει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Ιταλία, θα κινηθεί ανατολικά – βορειοανατολικά προκαλώντας σύντομη αλλά τοπικά έντονη κακοκαιρία και στην περιοχή μας. Αυτή η νέα κακοκαιρία θα προκαλέσει για άλλη μια φορά μια εκτεταμένη ζώνη καταιγίδων που θα σαρώσει τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά βορειοανατολικά.

Το πέρασμα των καταιγίδων μπορεί να είναι σύντομο χρονικά, παρόλα αυτά θα εμφανίζει μεγάλη ένταση που σημαίνει κατά το πέρασμα αυτό είναι δυνατόν να εκδηλωθεί μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα ο οποίος να συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, χαλάζι αλλά και ισχυρή ηλεκτρική δραστηριότητα.

Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μέσα στην Παρασκευή να επηρεάζεται και η Αττική αλλά και η Θεσσαλονίκη με έμφαση θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις αυτής, ενώ έως το βράδυ της Παρασκευής αυτή η ζώνη καταιγίδων θα έχει φτάσει στο ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας, οπότε και θα μιλάμε για βελτίωση του καιρού δυτικότερα.

Το Σάββατο το όλο αυτό σύστημα αν και θα έχει απομακρυνθεί θα αφήσει αστάθεια πίσω του με τον καιρό να εμφανίζεται πρόσκαιρα βελτιωμένος την Κυριακή».

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-03-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-03-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 03-03-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-03-2024

 

 

 

Exit mobile version