Κακοκαιρία “Ελπίς”: Ολοκληρώθηκαν οι απεγκλωβισμοί των οδηγών στην Αττική Οδό – Παραμένουν 500 αυτοκίνητα

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης η επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών από τα αυτοκίνητά τους στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίς”.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, έχουν ολοκληρωθεί οι απεγκλωβισμοί των οδηγών από τον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού και περίπου μέχρι τις 18:00 παρέμεναν σε αυτή 500 αυτοκίνητα τα οποία είχαν εγκαταλείψει οι οδηγοί τους από χθες το βράδυ.

Τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται στο κομμάτι Κάντζας και Παλλήνης στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Απεγκλωβίστηκαν συνολικά 3.500 οδηγοί από την Αττική Οδό και 1.800 αυτοκίνητα.

Αττική Οδός απεγκλωβισμοί

Αττική Οδός απεγκλωβισμοί

Αττική Οδός απεγκλωβισμοί

Αττική Οδός απεγκλωβισμοί

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αττικής Οδού περί τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα έχουν παραμείνει στα παρακάτω τμήματα της Αττικής Οδού, μπορούν, κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199, να πηγαίνουν να παραλάβουν τα οχήματά τους:

  • Από Λ. Κηφισίας έως τη σήραγγα Βριλησσίων στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο. Μπορούν να βγουν στην Περιφερειακή Υμηττού και από εκεί στη Λ. Κατεχάκη προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
  • Στη διαδρομή από τη Λεωφόρο Κατεχάκη μέσω της Περιφερειακής Υμηττού στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο και στην κατεύθυνση προς Ραφήνα-Πικέρμι στην έξοδο Υ8.
  • Από τα διόδια Παλλήνης έως τη Λεωφόρο Κατεχάκη (και προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία).
  • Από τα διόδια Παιανίας έως την Κάντζα στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Παράλληλα, παραμένουν κλειστά και επιχειρείται εκχιονισμός και απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων στα τμήματα:

  • Από Βριλήσσια μέχρι Ανθούσα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.
  • Από την Κάντζα έως τη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ρεύμα προς Ελευσίνα και
  • Στο τμήμα του Δυτικού κλάδου της Περιφερειακής Υμηττού από τη σήραγγα Κοντόπευκου μέχρι τη Σήραγγα Βριλησσίων.

Παράλληλα, καλούνται οι οδηγοί που παραμένουν στα οχήματά τους, να επικοινωνούν με το Κέντρο Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού στο τετραψήφιο 1024.

Αττική Οδός εγκαταλελειμμένα οχήματα

Αττική Οδός εγκαταλελειμμένα οχήματα

Αττική Οδός εγκαταλελειμμένα οχήματα

Αττική Οδός εγκαταλελειμμένα οχήματα

Έναν Γολογοθά βίωσαν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί

Η οργή και αγανάκτηση των πολιτών ξεχειλίζει για την πολύωρη ταλαιπωρία. Ένας ηλικιωμένος άνδρας έμεινε για πάνω από 26 ώρες εγκλωβισμένος στο όχημά του και χρειάστηκε να επέμβουν οι άνδρες του στρατού για να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του αφού υπέστη υποθερμία.

Του παρασχέθηκαν κουβέρτες και νερό, ενώ ο ίδιος τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι η ταλαιπωρία του ξεκίνησε στην περιφερειακή Υμηττού. “Όλοι αναρωτιούνταν αν θα υπάρξει κανείς. Υπήρχε αναμονή για βοήθεια” είπε ο άνδρας.

Μια 87χρονη γυναίκα πέρασε ολόκληρη τη νύχτα στην Αττική Οδό, αρνούμενη να περπατήσει μέσα στο χιόνι για να απομακρυνθεί από το σημείο. Το πρωί με τη βοήθεια του στρατού κατάφερε να απεγκλωβιστεί και να επιστρέψει στην οικία της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπήρχαν οικογένειες με παιδιά, που αναγκάστηκαν να τα μεταφέρουν σε ζεστό σημείο, κουβαλώντας τα στα χέρια. Άλλη μια περίπτωση είναι αυτή ενός κοριτσιού, το οποίο ήταν εγκλωβισμένο για ώρες στο αυτοκίνητο με τον πατέρα του. Χρειάστηκε μάλιστα να διακομιστεί στο νοσοκομείο με τη συνδρομή της αστυνομίας.

“Είμαστε μέσα στο κρύο και την ταλαιπωρία. Κοιμηθήκαμε μέσα στο κρύο. Κουβέρτες δεν προλάβαμε να πάρουμε. Έφερε το πρωί ο στρατός” τόνισε ένας άνδρας που μέχρι και σήμερα το πρωί παρέμενε στην Αττική Οδό.

Ταξιτζής δήλωσε ότι έμεινε εγκλωβισμένος για 25 ώρες και προσπάθησε να κοιμηθεί για λίγη ώρα μέσα στο αυτοκίνητό του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ