Κακοκαιρία «Ελπίς»: Με δυσκολία προσπαθούμε να κρατήσουμε ανοιχτή τη λεωφόρο Μαραθώνος, λέει ο δήμαρχος

Σφοδρό είναι το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας “Ελπίς” με την Αττική να βρίσκεται σε “λευκό” κλοιό. Έντονη είναι η χιονόπτωση από το πρωί, ενώ σημειώνονται σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματατα. Αν και τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες των δήμων δουλεύουν από το πρωί, ωστόσο οι δρόμοι είναι ολισθηροί και προκαλούνται συχνά προβλήματα με την κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Μαραθώνα-Νέας Μάκρης Στέργιος Τσίρκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνει: «Προσπαθούμε να κρατήσουμε τη λεωφόρο Μαραθώνος ανοιχτή. Από το πρωί καθαρίζουμε συνεχώς, αλλά η χιονόπτωση δεν σταματάει και μισή ώρα μετά θέλει πάλι καθάρισμα. Δεν είναι εύκολο, είναι δύσκολη η κατάσταση, όμως για την ώρα την κρατάμε ανοιχτή».

Δείτε βίντεο που έστειλε αναγνώστης από τη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου

Όπως αναφέρει ο κ. Τσίρκας, στην περιοχή προέκυψε πρόβλημα και με την ηλεκτροδότηση. «Έχει πρόβλημα με το ρεύμα η περιοχή Ανατολής-Αγίας Μαρίνας και τα συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση. Οι υπηρεσίες μας έχουν κινητοποιηθεί και για κάποιους δημότες μας που έχουν ανάγκη αιμοκάθαρσης και ανταποκριθήκαμε αμέσως».

Στη λεωφόρο Σπάτων-Αρτέμιδας δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα, όταν ακινητοποιήθηκε βυτιοφόρο, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει για αρκετή ώρα η κυκλοφορία. Ωστόσο έγινε ο απεγκλωβισμός του οχήματος και ο δρόμος ξανάνοιξε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, μεγάλη είναι η ταλαιπωρία για τους οδηγούς που κινούνται στη Λεωφόρο Μαραθώνος, καθώς έχουν «ακινητοποιηθεί» λεωφορεία ένα χιλιόμετρο πριν από το αμαξοστάσιο στην Ανθούσα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr, τα αυτοκίνητα κινούνται σε μία μόνο λωρίδα λόγω των… εγκλωβισμένων λεωφορείων, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει και η χιονόπτωση, που… επιβάλλει χαμηλές ταχύτητες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ