Κακοκαιρία: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω των ισχυρών ανέμων

Δεμένα στα λιμάνια θα είναι τα πλοία σήμερα λόγω της κακοκαιρίας. Κατά τόπους στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ιδιαίτερα των ισχυρών ανέμων που πνέουν, είναι σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου. Από το πρωί της Τρίτης δεν φεύγουν πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Το απαγορευτικό απόπλου ισχύει τόσο για τα νησιά του Σαρωνικού όσο και των Κυκλάδων. Καλό είναι όσοι έχουν κανονίσει να ταξιδέψουν να επικοινωνούν πρώτα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα φαινόμενα σήμερα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικά χαλαζοπτώσεις τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο και έως το μεσημέρι στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Από τις προμεσημβρινές έως και τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες τα Δωδεκάνησα ενώ πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ