Κακοκαιρία Daniel: Συγκλονιστικά ΒΙΝΤΕΟ από τους απεγκλωβισμούς στη Μαραθέα – «Υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι»

Με αμείωτο ρυθμό και κάτω υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο από την κακοκαιρία Daniel στην Μαραθέα Καρδίτσας, η οποία έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη. Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τους εθελοντές διασώστες να χρησιμοποιούν βάρκες μέσα στα λασπόνερα προκειμένου να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο και στις φωτογραφίες η κατάσταση είναι δραματική. Οι βάρκες των εθελοντών είναι γεμάτες με κατοίκους της περιοχής που διασώθηκαν από τα σπίτια τους που σχεδόν βυθίστηκαν στα λασπόνερα, από τα οποία έχουν «πνιγεί» τελείως και τα αυτοκίνητα.

Εθελοντές διασώστες μίλησαν στο enikos.gr κάνοντας λόγο για μία χαοτική κατάσταση που δεν έχει τέλος, ενώ ανέφεραν πως στην Μαραθέα υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι κάτοικοι που απευθύνουν απεγνωσμένοι έκκληση για βοήθεια. «Η λέξη “χάος” είναι πολύ μικρή για να περιγράψει αυτό που συμβαίνει, βοηθάμε με τις βάρκες μας, αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε σε όλα τα σημεία. Σκοπός είναι να καταφέρουμε να σώσουμε και τον τελευταίο κάτοικο της περιοχής, και στη συνέχεια θα φύγουμε για τον Παλαμά, δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Εγκλωβισμένοι άνθρωποι βρίσκονται στα σπίτια τους και περιμένουν κάποιον να περάσει, η κατάσταση είναι τραγική. Μας είπαν ότι υπάρχουν και αγνοούμενοι».

Πόρτα-πόρτα προσπαθούν με κάθε τρόπο να εντοπίσουν κατοίκους εγκλωβισμένους προκειμένου να τους βοηθήσουν, δίνοντάς τους ακόμη και μία εξάδα με νερό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ