Κακοκαιρία «Daniel»: Στον Άγιο Κωνσταντίνο οι εγκλωβισμένοι τουρίστες από το Χορευτό Πηλίου

Κάτω από χειροκροτήματα και πολύ συγκίνηση έφτασε το βράδυ του Σαββάτου στο νέο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, που οργάνωσε και συντόνισε μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού τουριστών από το Χορευτό Πηλίου.

Συνολικά 58 τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, έφτασαν ανακουφισμένοι στο Φθιωτικό λιμάνι ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.

Τις προηγούμενες ώρες είχαν βιώσει συγκλονιστικές στιγμές όπου ένιωσαν να απειλείται ακόμη και η ζωή τους, εξαιτίας των τρομερών καταστροφών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel ακόμη και μέσα στο χωριό. Το οδικό δίκτυο του Πηλίου καταστράφηκε σε πολλά σημεία, ενώ κατολισθήσεις έκοψαν την επικοινωνία πολλών τουριστικών περιοχών όπως το Χορευτό.

Στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου τους υποδέχτηκε η Διοικητής του Β’ Λιμενικού Τμήματος Αγίου Κωνσταντίνου, Υποπλοίαρχος Χαραλαμπία Κρίμπα, με στελέχη του Λιμεναρχείου Στυλίδας, ενώ περίμεναν λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στον προορισμό τους. Ανάμεσα τους και συγγενείς των εγκλωβισμένων που δεν έκρυψαν την αγωνία τους μέχρι να φτάσουν κοντά τους τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Να αναφέρουμε τέλος ότι είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πιάνει λιμάνι στον Άγιο Κωνσταντίνο και αυτό επετεύχθη από τη στιγμή που επεκτάθηκε ο παλαιός λιμένας. Μάλιστα ο Άγιος Κωνσταντίνος εξυπηρέτησε τα τελευταία 24ωρα έκτακτες προσεγγίσεις του ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ και του Σούπερ Σταρ από Σποράδες, καθώς ο Βόλος παραμένει απροσπέλαστη πόλη εξαιτίας των καταστροφών από την κακοκαιρία Daniel.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ