Κακοκαιρία Daniel: Νεκρές δύο γυναίκες στην Αστρίτσα Καρδίτσας

Δύο γυναίκες εντοπίστηκαν νεκρές πριν από λίγο στην Αστρίτσα Καρδίτσας, που επλήγη από την σφοδρή κακοκαιρία Daniel. Πρόκειται για μία 75χρονη και μία 85χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, που ανασύρθηκαν νεκρές έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήσαν 12 πυροσβέστες της 8ης ΕΜΑΚ.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι συγγενείς των δύο γυναικών δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί τους κι έτσι ζήτησαν την βοήθεια των αρχών.

Στο σημείο έσπευσαν διασώστες, οι οποίοι εντόπισαν τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες νεκρές στα σπίτια τους. Οι σοροί μεταφέρονται με μία λέμβο, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει και ασθενοφόρο, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Οι νεκροί από την κακοκαιρία που σάρωσε την χώρα μας με έντονα φαινόμενα, έχουν φτάσει πλέον τους έξι. Αδιευκρίνιστος είναι μέχρι στιγμής ο αριθμός των αγνοούμενων, όπως και ο αριθμός των κατοίκων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε σπίτια, τα οποία έχουν πλημμυρίσει.

 «Πάνω από 100 άτομα είναι εγκλωβισμένα στον Παλαμά»

Ο Θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη, ενώ η Καρδίτσα και ειδικά τα χωριά στον δήμο Παλαμά έχουν βυθιστεί κάτω από τα λασπόνερα. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο enikos.gr ο Δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, το νερό φτάνει έως τα 2 μέτρα στην περιοχή, όπου υπάρχουν περισσότεροι από 100 εγκλωβισμένοι κάτοικοι. «Η κατάσταση είναι δραματική στην περιοχή», τόνισε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε ότι «ο Παλαμάς έχει κυριολεκτικά βουλιάξει με το νερό να φτάνει κατά τόπους από 1,5 έως 2 μέτρα».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, έξι άνθρωποι αγνοούνται στο χωριό Αγία Τριάδα. Εγκλωβισμένοι υπάρχουν σε πολλά χωριά, όπως στη Μεταμόρφωση, το Βλοχό, το Ριζοβούνι, τη Μαραθέα, τον Κοσκινά, και στην πόλη του Παλαμά, όπου το ύψος του νερού δεν επιτρέπει ακόμα και σε τρακτέρ να προσεγγίσουν τα σπίτια, όπου έχουν παγιδευτεί άνθρωποι.

Παλαμάς Καρδίτσα

Παλαμάς Καρδίτσας Παλαμάς Καρδίτσας Παλαμάς Καρδίτσας

67 άνθρωποι έχουν διασωθεί από εναέρια μέσα

Από το μεσημέρι της Πέμπτης (7/9) έχουν ριχτεί στη μάχη για διασώσεις και τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, διασώσεις πραγματοποιούν 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα τρία έχουν διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ, και μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, από εναέριους διασώστες, 67 άτομα.

Αναλυτικά, έχουν διασωθεί:

25 άτομα από Μεταμόρφωση Παλαμά Καρδίτσας
28 (27 και 1 μωρό) άτομα καθώς και 1 σκύλος από Αγία Τριάδα Παλαμά Καρδίτσας
3 άτομα από Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων
1 άτομο από Παλαμά
3 άτομα από Ψαθοχώρι
4 άτομα από Ερμήτσι
3 άτομα από Αστρίτσα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ