Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 στην Φθιώτιδα – «Απομακρυνθείτε από Σοφιάδα και Πετρίλια προς Νέο Μοναστήρι»

Η κακοκαιρία Daniel χτυπά αυτή την ώρα την Φθιώτιδα. Οι κάτοικοι σε Σοφιάδα και Πετρίλια έλαβαν προειδοποίηση από το 112 να απομακρυνθούν προς το Νέο Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Το μήνυμα του 112 ανέφερε πως στην περιοχή σημειώνονται πλημμύρες και οι κάτοικοι πρέπει να απομακρυνθούν προς Νέο Μοναστήρι. “Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Σοφιάδα & Πετρίλια απομακρυνθείτε προς Νέο Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα.

Δείτε το μήνυμα:

Νωρίτερα εστάλη προειδοποίηση στους κατοίκους σε Μέθανα και Τροιζήνα. «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες στην περιοχή σας. Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το σχετικό μήνυμα.

Φθιώτιδα: Χείμαρρος παρέσυρε αυτοκίνητα

Διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία προς Γλύφα όταν ο χείμαρρος… πέρασε πάνω από τον δρόμο και μπήκε μέσα στο εργοστάσιο της Unipakhellas.

Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα τα ξημερώματα στον δρόμο προς Γλύφα όταν από την ισχυρή βροχόπτωση ο χείμαρρος «έσπασε».

«Ήταν λίγο πριν τις 6:00΄ το πρωί όταν έσπασε το ποτάμι και πλημμύρισαν τα πάντα. Τα ορμητικά νερά πέρασαν τον δρόμο και μπήκαν μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου παρασύροντας αυτοκίνητα των εργαζομένων της νυχτερινής βάρδιας. Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν οι εργαζόμενοι, όμως προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου», είπε κάτοικος της περιοχής στο LamiaReport.

Οδηγός που επιχείρησε να περάσει εγκλωβίστηκε και ακινητοποιήθηκε με το όχημα μέσα στα νερά, χωρίς ευτυχώς να παρασυρθεί.

Στο σημείο έφτασε άμεσα ένα όχημα με τρία στελέχη από Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Στυλίδας με επικεφαλής τον Διοικητή του Κλιμακίου Βαλεντίνο Στεφανή, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και η 7η ΕΜΑΚ. Στη συνέχεια έγινε ο απεγκλωβισμός των υπαλλήλων του εργοστασίου. Τον συντονισμό της επιχείρησης είχε ο διοικητής της ΠΥ Λαμίας αντιπύραρχος Σωτήρης Σβερδίλας.

Οι Αστυνομικοί του ΑΤ Στυλίδας διέκοψαν για μια ώρα περίπου την κυκλοφορία μέχρι να καθαριστεί το οδόστρωμα.

BINTEO από το lamianow.gr:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ