Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα: Συγκίνηση για τους ήρωες της διπλανής πόρτας – Δύο αδέλφια απεγκλώβισαν 200 κατοίκους κι έσωσαν γατάκια

Αφανείς ήρωες της διπλανής πόρτας βοήθησαν στις διασώσεις πολιτών, που εγκλωβίστηκαν από τις πλημμύρες μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel, στην Γιάννουλη της Λάρισας.

Ο λόγος για δύο αδέλφια, τον Μαρσέλ και τον Νίκο, οι οποίοι απομάκρυναν με την βάρκα τους περισσότερους από 200 ανθρώπους, στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ.

Τα δύο αδέλφια, που μένουν στην Γιάννουλη, γνωρίζουν καλά την περιοχή και έσπευσαν να βοηθήσουν από την πρώτη στιγμή. Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που δεν θέλησαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, όταν δόθηκε εντολή για εκκένωση. Ωστόσο, όταν ξεκίνησε να ανεβαίνει η στάθμη του νερού πανικοβλήθηκαν και κάποιοι θέλησαν να φύγουν, κάτι όμως που ήταν δύσκολο εκείνη την ώρα. Ο Μαρσέλ και ο Νίκος πήραν την βάρκα τους και έσπευσαν να απεγκλωβίσουν αρκετούς απ’ αυτούς.

Τα δύο αδέλφια δεν κινητοποιήθηκαν για να σώσουν ανθρώπους, αλλά κάθε ζωή που είχε ανάγκη. Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Μαρσέλ και ο Νίκος καταγράφηκαν από την κάμερα να κρατούν στα χέρια τους τρία γατάκια, τα οποία είχαν σώσει από τις πλημμύρες.

Οι δυο τους συνεχίζουν τις περιπολίες με την βάρκα στην περιοχή και κατάφεραν να εντοπίσουν τα γατάκια και να τα σώσουν. Αφού έφτασαν στην όχθη τα παρέδωσαν σε άλλους εθελοντές.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ