Κακοκαιρία Daniel – Ευθύμης Ρεντζιάς: Έμεινε εγκλωβισμένος χωρίς νερό και ρεύμα για 2 μέρες – Βούλιαξαν μετάλλια και φανέλες

Ο πρώην άσος του ελληνικού μπάσκετ, με θητεία και στο ΝΒΑ Ευθύνης Ρεντζιάς, ήταν ένα από τα θύματα της κακοκαιρίας Daniel που έπληξε την Θεσσαλία στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Κάτοικος Μεγάλων Καλυβίων, του χωριού που χτυπήθηκε περισσότερο απ’ όλα στο νομό Τρικάλων και το οποίο έμεινε δυο μέρες βουτηγμένο στο νερό, αποκλεισμένο από τον έξω κόσμο, είδε και ο ίδιος ο σπίτι του να πνίγεται από τα ορμητικά νερά των ποταμών που υπερχείλισαν. Μάλιστα παρέμεινε εγκλωβισμένος χωρίς νερό και ρεύμα για ένα 48ωρο, μαζί με τους γονείς του και απεγκλωβίστηκαν με βάρκα από τους διασώστες που επιχειρούσαν στο χωριό.

Συγκλονισμένος ο Ευθύμης Ρεντζιάς μιλάει στο trikalavoice.gr για “στιγμές που δε θέλει κανείς να ζήσει και αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι μόνο στους συγχωριανούς μου που είδαν το βιός τους να χάνεται, αλλά και στους υπόλοιπους πλημμυροπαθείς του νομού μας και της Θεσσαλίας”. Ο ίδιος είδε να χάνει μέσα από τα χέρια του “τις αναμνήσεις όλης της ζωής μου” καθώς το υπόγειο του σπιτιού του όπου διατηρούσε το γραφείο του και όλο του το αρχείο με μετάλλια, φανέλες από το ΝΒΑ και ομάδων της Ευρώπης που τίμησε, σκληρούς δίσκους υπολογιστών, δημοσιεύματα εφημερίδων, πλημμύρισε. “Αυτό είναι τίποτα μπροστά στις ζωές που χάθηκαν” λέει και το προσπερνάει.

Μιλάει για “κατακλυσμό κυριολεκτικά” και έχοντας θητεύσει και ο ίδιος ως αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας για 9 χρόνια σημειώνει ότι “κατανοώ απόλυτα την οργή και τον θυμό των συνανθρώπων μου, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πόσο δούλεψαν νύχτα-μέρα οι Κώστας Αγοραστός, Χρήστος Μιχαλάκης και Δημήτρης Παπαστεργίου όλα τα προηγούμενα χρόνια και πόσο άλλαξαν τη Θεσσαλία κάνοντάς τη Περιφέρεια πρότυπο, τα Τρίκαλα πρότυπο. Νομίζω χρειάζεται ψυχραιμία και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανοικοδόμησης για τη Θεσσαλία και τον τόπο μας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ