Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: Συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση εγκλωβισμένων με ελικόπτερα – ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι επιχειρήσεις διάσωσης από αέρος ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορες περιοχές στην Καρδίτσα λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Κακοκαιρία «Daniel»: Η συγκλονιστική στιγμή που καταρρέει σπίτι στον Παλαμά – Το νερό έχει ύψος 6 μέτρα στην Μεταμόρφωση

Η πρώτη επιχείρηση με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε στο χωριό Αγία Τριάδα και αφορούσε μια γυναίκα που ήταν μέσα στο νερό, η δεύτερη ήταν απεγκλωβισμός από στέγη στο χωριό Ερμίτση.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε ότι ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις των εναέριων μέσων για τη διάσωση κατοίκων (ένα Super Puma και τέσσερα Bell του Πυροσβεστικού Σώματος και ακολουθούν ένα Super Puma και ένα Bell των Ενόπλων Δυνάμεων). Όπως ανέφερε, μέχρι πρότινος -λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν- δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες με τις διασώσεις

Στη συνέχεια όσοι απεγκλωβίζονται, με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, θα μεταφέρονται στο γήπεδο της Καρδίτσας και θα μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ