Κακοκαιρία Bettina με ανέμους έως 10 μποφόρ: Πού ισχύει το απαγορευτικό απόπλου

Η κακοκαιρία Bettina σαρώνει ολόκληρη τη χώρα και εκτός από τα χιόνια σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, έχει φέρει και θυελλώδεις ανέμους με αποτέλεσμα πολλά δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών να μην πραγματοποιούνται. Σύμφωνα με την ΕΜΥ σε αρκετές θαλάσσιες περιοχές φτάνουν κατά τόπους τα 9 και πρόσκαιρα στα πελάγη τα 10 μποφόρ.

Κακοκαιρία «Bettina»: Επιβατικό πλοίο προσέκρουσε σε δύο πλοία στο λιμάνι της Πάτρας κατά τη διαδικασία κατάπλου

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ δεν εκτελούνται δρομολόγια προς τον Αργοσαρωνικό. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας. Σε ισχύ είναι  απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις πορθμειακές γραμμές Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος, Κεραμωτή-Θάσος,Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Κακοκαιρία: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία μεταξύ Αφιδνών και Αγίου Στεφάνου λόγω πτώσης δέντρου

Επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα ή αύριο καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ