Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ήχησε το «112» στην Εύβοια

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» χτυπά δίχως έλεος την Εύβοια. Πριν από λίγο ήχησε προειδοποιητικό μήνυμα από το “112”.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Θήβας

Το μήνυμα προειδοποιεί για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή και προτρέπει τους κατοίκους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους, αλλά και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στην Εύβοια

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Kαθυστερήσεις στα λεωφορεία λόγω παγετού – Αναλυτικά τα δρομολόγια που έχουν τροποποιήσεις

Σημειώνεται ότι στην Εύβοια έχει ρίξει πολύ χιόνι και όλος ο μηχανισμός βρίσκεται επί… ποδός τόσο για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί, όσο και για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση όπου υπάρχει ακόμα πρόβλημα.

Με περισσότερα από 150 μηχανήματα έργου στο πεδίο, η Π.Ε. Εύβοιας συνεχίζει την επιχείρηση αποχιονισμού και ρίψης άλατος, προκειμένου να διατηρηθεί το οδικό δίκτυο προσβάσιμο και ασφαλές.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα σχολεία, καταστήματα και φαρμακεία – Τι ισχύει για την τηλεργασία

Τα περισσότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρουσιάστηκαν, κυρίως λόγω πτώσης δέντρων από τον μεγάλο όγκο χιονιού, έχουν επιλυθεί από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε ακόμη 4 οικισμούς (Άκρες, Αγία Σοφία, Παγώντας, Μαρκάτες).

Χιόνια και σήμερα στην Εύβοια

Οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται ήδη στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά), σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ