Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Δείτε σε χάρτες πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες – Κλειστές για φορτηγά η Αττική Οδός και η Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» επιμένει. Απόψε αναμένεται νέο κύμα χιονοπτώσεων, που κατά διαστήματα θα είναι έντονες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ποια σχολεία στην Αττική θα μείνουν κλειστά την Τρίτη

Αναλυτικά, με βάση τα αποτελέσματα του μετεωρολογικού μοντέλου υψηλής ανάλυσης του Meteo.gr, τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας προβλέπονται χιονοπτώσεις στη Βόρεια και στην Ανατολική Αττική, καθώς επίσης στην Εύβοια, οι οποίες αναμένεται να είναι έντονες. Τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τρίτης οι χιονοπτώσεις, που θα είναι τοπικά έντονες, θα επηρεάσουν τα βόρεια και δυτικά τμήματα της Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου επισημαίνουν ότι «η ακριβής πρόγνωση για το χωρικό και χρονικό προσδιορισμό των ισχυρών χιονοπτώσεων δεν είναι πάντα εύκολη και απαιτείται συνεχής μελέτη των τελευταίων προγνωστικών δεδομένων».

Ομάδα Χαρτών. Η εκτιμώμενη ένταση των χιονοπτώσεων (μωβ αποχρώσεις) και το αντίστοιχο πεδίο ροής ανέμων (λευκές γραμμές) στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο για τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας 06/02 (πάνω) και τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Τρίτης 07/02, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο υψηλής ανάλυσης πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Διακοπή της κυκλοφορίας από τις 21:00 για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι από τις 20:00 σήμερα (6/2) και έως νεωτέρας θα τεθεί σε ισχύ διακοπή της κυκλοφορίας για οχήματα άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία η απόφαση ελήφθη για την ασφαλή κυκλοφορία των οδηγών, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας και στην Αττική.

Εθνική Οδός κακοκαιρία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ