Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Συγκλονίζει ο οδηγός που κινδύνευσε στο Πικέρμι

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, χθες, όταν η κακοκαιρία “Μπάλλος” σάρωσε την Αττική, περιγράφει ο οδηγός που κινδύνευσε να πνιγεί στο Πικέρμι. Για τον εντοπισμό του οδηγού στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση, ωστόσο, ο ίδιος κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητό του και να ενημερώσει στη συνέχεια τις Αρχές ότι είναι σώος.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο 38χρονος επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό του μία γέφυρα στην περιοχή Ήμερο Πεύκο, ωστόσο, τα ορμητικά νερά παρέσυραν το όχημα. Εκείνος κατάφερε να κολυμπήσει και να βγει σε μία απόσταση 2,5 χιλιομέτρων από το σημείο.

“Η στάθμη του νερού αυξήθηκε κατακόρυφα ξαφνικά. Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε”, περιγράφει ο 38χρονος οδηγός στον Alpha και προσθέτει: “κολύμπησα, βγήκα στην αντίθετη όχθη για να είμαι ασφαλής και περπάτησα κοιτώντας να βρω μία σειρήνα, έναν άνθρωπο να ειδοποιήσω”.

Όπως σημειώνει ο 38χρονος, “πρέπει απλά να κρατήσεις την ψυχραιμία σου, να ανοίξεις την πόρτα του αυτοκινήτου, όσο μπορεί να ανοίξει σιγά-σιγά, να αφήσεις το νερό να γεμίσει το αυτοκίνητο μέχρι τη μέση, ώστε η αντίσταση να μειωθεί. Να σπρώξεις την πόρτα του αυτοκινήτου, να βγεις και να το εγκαταλείψεις γρήγορα. Αυτό ακριβώς έκανα”.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ