Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Προληπτικά μηνύματα από το “112”, στη “μάχη” όλες οι δυνάμεις – Οι δηλώσεις Στυλιανίδη

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της κακοκαιρίας “Μπάλλος”, που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης σε έκτακτη ενημέρωση, θα αξιοποιηθεί το “112” μέσω του οποίου θα αποσταλούν προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους περιοχών όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις, το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να προχωρήσουν στην ασφαλή μεταφορά κατοίκων από περιοχές, όπου ενδέχεται να παρουσιαστούν σοβαρά προβλήματα.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης σημείωσε ότι με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα αυτή τη στιγμή, “υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο την Πέμπτη το βράδυ, σε πολλές περιοχές της χώρας, να σημειωθούν καταιγίδες”, ενώ το φαινόμενο θα ξεκινήσει από τη Δυτική Ελλάδα.

Χρήστος Στυλιανίδης

“Μέσα από τη διεξοδική ανάλυση των δεδομένων φτάσαμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για να αυξήσουμε την ετοιμότητα της χώρας, ενόψει του φαινομένου. Θέλουμε να λειτουργήσουμε και θα επιχειρήσουμε προληπτικά. Οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν ή συμβαίνει συχνά πλημμυρικό φαινόμενο, να αποφύγουν υπόγειους και ισόγειους χώρους, ιδίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Με τις σημερινές εκτιμήσεις, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο την Πέμπτη το βράδυ, σε πολλές περιοχές της χώρας, να σημειωθούν καταιγίδες…”, τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

“Από πλευράς μας θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του “112” που έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για την ενημέρωση των πολιτών στις κρίσιμες στιγμές, θα έχουν ενημέρωση με βάση τα μετεωρολογικά δεδομένα που θα έχουμε” είπε ο κ. Στυλιανίδης για να διευκρινίσει ότι θα σταλούν προειδοποιητικά μηνύματα προς τους κατοίκους ανά περιοχή. “Γνωρίζουμε πχ ότι το φαινόμενο θα ξεκινήσει από τη Δυτική Ελλάδα”, σημείωσε για να προσθέσει πως οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν μηνύματα από το “112”.

“Στη λογική της πρόληψης, θα είμαστε έτοιμοι με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, όλων των δυνάμεων της χώρας, ώστε να γίνει μεταφορά κατοίκων -εάν χρειάζεται- από περιοχές που ενδέχεται να παρουσιαστούν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα”, υπογράμμισε στη συνέχεια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ