Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Απομακρύνθηκε το λεωφορείο που βούλιαξε στην Ποσειδώνος – ΒΙΝΤΕΟ

Απομακρύνθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, το αστικό λεωφορείο το οποίο βυθίστηκε την Πέμπτη στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΥΔΑΠ προχώρησαν σε άντληση των υδάτων και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, μπόρεσε να ξεκινήσει η ρυμούλκηση του οχήματος.

Τελικά το αστικό λεωφορείο ρυμουλκήθηκε από γερανό του ΟΑΣΑ, σχεδόν 28 ώρες μετά τη βύθισή του, και θα οδηγηθεί στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ.

Κακοκαιρία Μπάλλος Λεωφορείο

Στο σημείο όπου ήταν βουλιαγμένο το λεωφορείο, παραμένει μεγάλη ποσότητα νερού. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ΕΥΔΑΠ, θα χρειαστούν ακόμη αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί η απάντληση των υδάτων.

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Παρέμβαση εισαγγελέα για το λεωφορείο που βούλιαξε στην Ποσειδώνος

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τον εγκλωβισμό αστικού λεωφορείου στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Την προκαταρκτική θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου που είχε ως αποτέλεσμα οι επιβάτες να βγουν από το ακινητοποιημένο όχημα σχηματίζοντας μία ανθρώπινη αλυσίδα, προκειμένου να φτάσουν σε ασφαλές σημείο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα λάβει καταθέσεις, ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και εάν είχαν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από τους αρμόδιους φορείς.

Κακοκαιρία Μπάλλος Λεωφορείο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ