Καιρός: «Τσουχτερό» κρύο την Πέμπτη σε όλη τη χώρα – Πού θα χιονίσει

Άκρως χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τις σημερινές εντυπωσιακές εικόνες από τη “λευκή” Πάρνηθα με τα κόκκινα ελάφια να αναμένονται να συνεχιστούν.

Το κόκκινο ελάφι ή έλαφος ο ευγενής (Cervus elaphus) είναι ο “βασιλιάς” του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας και το μεγαλύτερο φυτοφάγο ζώο της Ελλάδας. Τον χειμώνα συνηθίζει να επισκέπτεται περιοχές με μικρότερο υψόμετρο προς αναζήτηση τροφής.

Καιρός Χιόνια Πάρνηθα ελάφια

Καιρός Χιόνια Πάρνηθα ελάφια

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo, βροχές, χιονοπτώσεις και «τσουχτερό» κρύο αναμένονται και την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021.

Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση του meteo

Για την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελ/νησο και τη Θράκη, και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στον Έβρο θα σημειωθεί χιονόπτωση ή χιονόνερο ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 6 βαθμούς), 0 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 9 βαθμούς), 6 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Καιρός Χιόνια

Καιρός: Πού θα χιονίσει

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη 16/12 στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς 2-3 μποφόρ και στα ανατολικά έως 4 μποφόρ τις πρωινές ώρες, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν.

Σχεδόν αίθριο καιρό με παροδικές νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 16/12. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Καιρός Χιόνια Ελάφια

Μεγάλα ύψη βροχής σε Εύβοια και Κρήτη την Τετάρτη

Ισχυρές βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν στην Εύβοια την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, για 2η συνεχόμενη ημέρα, ενώ και στην Κρήτη καταγράφηκαν μεγάλα ύψη βροχής από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Αναλυτικά τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 19:10 το απόγευμα της Τετάρτης

Η κατανομή του ύψους βροχής σε χιλιοστά όπως καταγράφηκε την Τετάρτη από 411 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ