Καιρός: Ριπές ανέμου κατά τόπους θα ξεπεράσουν τα 100-110 χλμ/ώρα – Οι χάρτες του Meteo

Καιρός

Ισχυροί άνεμοι σαρώνουν τη χώρα, ενώ βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σε αρκετές περιοχές από το Σάββατο (14/2). Οι ριπές ανέμου αναμένεται κατά τόπους να ξεπεράσουν τα 100-110 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr η διέλευση ενός βαρομετρικού χαμηλού από την περιοχή της Ιταλίας προς τα Νότια Βαλκάνια κατά τη διάρκεια της Κυριακής θα έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική ενίσχυση των νότιων/νοτιοανατολικών ανέμων κυρίως στα πελάγη όπου η μέση ταχύτητα αναμένεται να φτάσει τα 7-8 μποφόρ, με ριπές ανέμου που κατά τόπους θα ξεπεράσουν τα 100-110 χλμ/ώρα.

Σημειώνεται ότι οι ριπές του ανέμου αναμένεται να ισχυρές ακόμα και στη στεριά με έμφαση στη Κρήτη και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου όπως διακρίνεται και στην παρακάτω ομάδα χαρτών για τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες της Κυριακής (15/2).

Δείτε τους χάρτες

Exit mobile version