Καιρός: Με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους η Καθαρά Δευτέρα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, με κυριότερα χαρακτηριστικά τις βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, την Καθαρά Δευτέρα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα.

Μάλιστα, αναμένεται να εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά (έως τα 900 περίπου μέτρα) καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που θα εκδηλωθούν.

Επιπλέον, θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν κυρίως στις θάλασσες, αλλά και κατά τόπους σε ηπειρωτικά τμήματα. Υψηλός θα είναι επίσης ο κυματισμός που στο Ιόνιο, στο Αιγαίο και στον Κορινθιακό Κόλπο όπου θα εκδηλωθεί έντονος καναλισμός των ανέμων.

Στον προγνωστικό χάρτη του meteo.gr που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι κυρίαρχες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ