Καιρός: Με καλοκαιρινή διάθεση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Η πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Με σύμμαχο τον καλό καιρό φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Μπορεί ο Μάιος να μας τα «χάλασε», αλλά από σήμερα φαίνεται ότι ο καιρός θα έχει καλοκαιρινή διάθεση. Με ευνοϊκές συνθήκες αναμένεται να γίνει και η επιστροφή των εκδρομέων στις μεγάλες πόλεις, την Δευτέρα αλλά και την Τρίτη.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μας δίνει μία εικόνα του καιρού που θα επικρατήσει σήμερα και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Αναλυτικά, σήμερα (Σάββατο, 3/6) ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός στα νησιά του Ιονίου, του Αιγαίου, καθώς και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας, με την θερμοκρασία να φτάνει το μεσημέρι και τους 30 βαθμούς. Αργότερα το απόγευμα αναμένονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας αλλά και της Θεσσαλίας.

Καλοκαιρινή θα είναι και η Κυριακή (4/6) στα νησιά του Ιονίου, του Αιγαίου, αλλά και στα παραθαλάσσια τμήματα της χώρας, όμως και πάλι δεν θα λείψουν οι τοπικές καταιγίδες σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (5/6)  θα αναπτυχθούν κάποιες αραιές νεφώσεις, ωστόσο, οι βροχές θα είναι λιγότερες και θα περιοριστούν στη Βόρεια Ελλάδα. Ανάλογος θα είναι ο καιρός και την Τρίτη (6/6).

Ακούστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ