Kαιρός: «Λέτε ο Άγιος Βασίλης να μας έρθει και φέτος από τη θάλασσα;» – Η χιουμοριστική ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Άη Βασίλης

Με υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να κυλήσουν οι πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου με το θερμόμετρο να φτάνει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο το καιρικό σκηνικό θα μοιάζει ανοιξιάτικο με την έλευση της αφρικανικής σκόνης να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή.

O μετεωρολόγος προχώρησε σε μία χιουμοριστική ανάρτηση στο Facebook κι αναρωτιέται αν φέτος ο Άγιος Βασίλης θα έρθει για τα Χριστούγεννα από τη θάλασσα, λέγοντας πως «οι καμήλες του νότου νικάνε τις αρκούδες του βορρά παρά ότι το ημερολόγιο θα δείχνει Δεκέμβρη», αναφερόμενος στην αφρικανική σκόνη που θα επισκεφτεί τη χώρα το Σαββατοκύριακο.

Πάντως, αναφορικά με την σημερινή πρόγνωση ο μετεωρολόγος του Open ανέφερε πως οι νοτιάδες ανέβασαν τη θερμοκρασία, με τον υδράργυρο να δείχνει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Από Πέμπτη και Παρασκευή η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμη περισσότερο, με το Σαββατοκύριακο η «θερμή εισβολή» να φέρνει θερμοκρασίες Άνοιξης, όπως λέει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Θα υπάρξουν περιοχές που θα δουν ακόμη και 23άρια. Παράλληλα, ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου θα θυμίζουν Άνοιξη.

H πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 30-11-2023

 

Exit mobile version