Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο – Πού θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς

Για ένα ζεστό Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 36 βαθμούς Κελσίου, πρέπει να προετοιμαστούν οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι τουρίστες που έχουν επισκεφθεί την χώρα, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν συνθήκες καύσωνα.

Αν και τις προηγούμενες ημέρες είχε πέσει η θερμοκρασία και υπήρξαν κάποιες… “ανάσες” δροσιάς, αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο το σκηνικό του καιρού άλλαξε και πάλι, με τις ζεστές ημέρες να επιστρέφουν. Σήμερα, Πέμπτη, θα έχει ζέστη και μελτέμι γύρω στα 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα είναι πάνω από τα κανονικά με 37αρια.

Συγκεκριμένα, στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει περίπου τους 30 βαθμούς, ενώ στην Αττική θα δείξει έως και 36 βαθμούς στο κέντρο της πόλης, όμως βόρεια του λεκανοπεδίου, θα είναι πιο χαμηλή λόγω του βοριά που πνέει.

«Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα τσιμπήσει κανένα βαθμό παραπάνω, και θα έχουμε σχετική ζέστη. Κάπως έτσι θα κυλίσει και το Σαββατοκύριακο κυρίως στα ηπειρωτικά κι όχι στα νησιά. Δεν θα δούμε όμως 40αρια. Ο καιρός θα συνεχίσει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη αλλά όχι κάτι ακραίο, ωστόσο οι θερμοκρασίες θα είναι λίγο περισσότερο από το κανονικό» ανέφερε σε σημερινή του πρόγνωση ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος της ΕΡΤ.

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, την περασμένη εβδομάδα, είχε εκτιμήσει ότι η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από την ερχόμενη Τετάρτη-Πέμπτη, καθώς και πως μέχρι τις 23 Αυγούστου, δεν υπάρχουν στοιχεία για κάποιον καύσωνα.

Ο κ. Γιαννόπουλος την περασμένη εβδομάδα είχε εκτιμήσει ότι η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει μετά τον Δεκαπενταύγουστο, δηλαδή την Τετάρτη και την Πέμπτη, όπως και επεσήμανε πως μέχρι τις 23 Αυγούστου δεν υπάρχουν στοιχεία για κάποιον καύσωνα, με τις προβλέψεις του να επιβεβαιώνονται, μαζί με αυτές που είχε κάνει για της θερμοκρασίες και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 Σάκης Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα, ο τελευταίος «έπεσε μέσα» στα στοιχεία που είχε δώσει σε ανάρτησή του στο Facebook αναλυτικά στοιχεία για τον καιρό μέχρι και τις 20 Αυγούστου.

  • Παρασκευή 11/8: Βόρειοι άνεμοι 4-5 μποφόρ σε Ιόνιο και ξηρά. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν με 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία 32 βαθμών κελσίου.
  • Σάββατο 12/8: Βόρειοι άνεμοι 4-6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο – Εύβοια – Βοιωτία και Αττική οι άνεμοι θα πνέουν με 7-8 μποφόρ. Θερμοκρασία 32 βαθμών κελσίου.
  • Κυριακή 13/8: Βόρειοι άνεμοι 4-6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο – Θράκη – Εύβοια – Βοιωτία και Αττική 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία 33 βαθμών κελσίου.
  • Δευτέρα 14/8: Βόρειοι άνεμοι 4-6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο – Θράκη – Εύβοια – Βοιωτία και Αττική 7-8 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 33 βαθμών κελσίου.
  • Τρίτη 15/8: Βόρειοι άνεμοι 3-5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο – Θράκη – Εύβοια – Βοιωτία και Αττική 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία 34 βαθμών κελσίου.
  • Τετάρτη 16/8: Βόρειοι άνεμοι 3-5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο – Θράκη – Εύβοια – Βοιωτία και Αττική 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία 35 βαθμών κελσίου.
  • Πέμπτη 17/8: Βόρειοι άνεμοι 3-5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο – Θράκη – Εύβοια – Βοιωτία και Αττική 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία 35 βαθμών κελσίου.
  • Παρασκευή 18/8: Βόρειοι άνεμοι 3-5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο – Θράκη – Εύβοια – Βοιωτία και Αττική 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία 36 βαθμών κελσίου.
  • Σάββατο 19/8: Βόρειοι άνεμοι 3-5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο – Θράκη – Εύβοια – Βοιωτία και Αττική 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία 36 βαθμών κελσίου.
  • Κυριακή 20/8: Βόρειοι άνεμοι 3-5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο – Θράκη – Εύβοια – Βοιωτία και Αττική 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία 36 βαθμών κελσίου.

Σακης Αρναουτογλου, Δεκαπενταυγουστος, Καιρος, Θερμοκρασιες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ