Καύσωνας: Πώς θα εργαστούν Τρίτη και Τετάρτη στο Δημόσιο – Τι θα γίνει με τα ραντεβού

Νέα εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών για την προστασία των εργαζομένων στο Δημόσιο από τον καύσωνα την Τρίτη και την Τετάρτη. Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι θα υπάρξουν μέτρα προστασίας για όσες δημόσιες υπηρεσίες βρίσκονται σε περιοχή όπου θα επικρατήσουν θερμοκρασίες ίσες ή μεγαλύτερες των 40 βαθμών Κελσίου.

Καύσωνας «Κλέων»: Νέα θερμική έξαρση από αύριο – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Αναλυτικότερα σε αυτές τις υπηρεσίες προβλέπεται τηλεργασία για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όσοι δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να πάρουν ειδική άδεια για να μην πάνε στην υπηρεσία τους και να βγουν στον καύσωνα.

Ακόμη, για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μπορεί να τεθεί σε ισχύ ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης από την εκάστοτε υπηρεσία ή να δουλέψουν με τηλεργασία.

Όσον αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους που κάνουν δουλειές σε εξωτερικούς χώρους, συστήνεται να μην δουλέψουν από τις 12:00 έως τις 17:00, δηλαδή τις ώρες αιχμής του καύσωνα, ενώ κατά τις υπόλοιπες ώρες θα πρέπει να φροντίσουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, αλλά και για την προστασία της υγείας τους, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί κατά τις ώρες αιχμής του καύσωνα, θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν με μέριμνα των υπηρεσιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ