Ισίδωρος Ντογιάκος: Δώρισε 4 απινιδωτές σε δικαστήρια της Αθήνας

Τέσσερις απινιδωτές σε δικαστήρια της Αθήνας προσέφερε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος αποχωρεί τέλος Ιουνίου από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης.

Της Άννας Κανδύλη 

Η δαπάνη για την αγορά των απινιδωτών (που δεν διαθέτει έπος τώρα κανένα δικαστήριο) καλύφθηκε από το χρηματικό ποσό που του επιδίκασε (χωρίς να το έχει ζητήσει), ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατόπιν προσφυγής του κατά αποφάσεως Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

Τα συγκεκριμένα μηχανήματα θα τοποθετηθούν στον Άρειο Πάγο, στο Εφετείο Αθηνών, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο κ. Ντογιάκος με σχετικό έγγραφο του προς τον νόμιμο αναπληρωτή του, αρχαιότερο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαγεωργίου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

«Με αφορμή την επικείμενη αποχώρησή μου από την Υπηρεσία, αναλογιζόμενος τις ευεργεσίες που μου προσέφερε επί μακρά σειρά ετών, Σας γνωρίζω ότι προσφέρω στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για από κοινού χρήση με τον Άρειο Πάγο, έναν απινιδωτή για την κάλυψη έκτακτων ιατρικών περιστατικών, καρδιολογικού χαρακτήρα, σε χώρους που καθημερινά διέρχεται ή παραμένει μεγάλος αριθμός πολιτών και εργαζομένων.

Σημειώνω ότι η δαπάνη για την αγορά του μηχανήματος αυτού καλύφθηκε από το χρηματικό ποσό που μου επιδίκασε (χωρίς να το έχω ζητήσει), ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατόπιν προσφυγής μου κατά αποφάσεως Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ