Πόπη Τσαπανίδου: Διευκρινίσεις για την έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα μεγάλων επιχειρήσεων

«Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη ελάχιστων εταιρειών και αποδυνάμωση νοικοκυριών μέσω υψηλού ΦΠΑ», τονίζει η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία προχώρησε σε διευκρινίσεις αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις της για έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων τις πρώτες 50 ημέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση νίκης στις εκλογές.

Τσαπανίδου: Έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα μεγάλων επιχειρήσεων – «Τι θέλετε να γίνω ΑΑΔΕ;»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει σε νέα δήλωσή της ότι «το 2022, οι ισολογισμοί μόνο των εταιρειών ενέργειας και διύλισης κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από έξι δισεκατομμύρια. Το μέσο νοικοκυριό όμως δεν μπορούσε να βγάλει το μήνα από την ακρίβεια και τη λεηλασία του εισοδήματος».

Σύμφωνα με την Πόπη Τσαπανίδου, «σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών. Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ. Αυτή είναι η αισχροκέρδεια του κ. Μητσοτάκη».

Καταλήγοντας, τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ΝΔ υπόσχεται διεύρυνση της λεηλασίας του εισοδήματος και της περιουσίας μισθωτών και μικρομεσαίων και φοροασυλία στους λίγους και ισχυρούς φίλους της. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα της κάλπης στις 25 Ιουνίου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ