ΙΣΑ: Ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται

ΙΣΑ: Ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται

Για εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε αιφνίδια ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, κάνει λόγο ο ΙΣΑ, σχολιάζοντας την δήλωση του υφυπουργού ότι «διακόπτονται οι συμβάσεις των ιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ».

«Ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται, ούτε απειλείται. Θα δώσουμε μάχη ενάντια σε εκβιαστικές απεργοσπαστικές πολιτικές που έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν», αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΙΣΑ και προσθέτει:

«Θα αντισταθούμε στην υποβάθμιση της Δημόσιας υγείας και την εξαθλίωση του Έλληνα γιατρού, γιατί η πρακτική τους είναι τελικά να αποβάλλουν κι άλλους γιατρούς από το Ε.Σ.Υ.».

Ο ΙΣΑ καλεί την κυβέρνηση «αναλογιζόμενη την κρισιμότητα των περιστάσεων να αντιμετωπίσει την κατάσταση σε συνεργασία, με τους λειτουργούς της Υγείας και με μεγαλύτερη περίσκεψη για το καλό του ασθενή».

«Ο Έλληνας πολίτης απαιτεί αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας. Ζητούμε να μας παρουσιάσουν τη στρατηγική για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον τρόπο με τον οποίον έχουν διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του νέου συστήματος», σημειώνει ο ΙΣΑ.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ