Ηράκλειο: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί πολιτών στον Ιερό Ναό της Παναγίας στις Αρχάνες

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί πολιτών στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας στις Αρχάνες στο Ηράκλειο Κρήτης. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία από τον εφημέριο του ναού, π. Ανδρέα Καλιοντζάκη, την οποία αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή η επιστημονική κοινότητα του Ηρακλείου.

Πολλοί είναι οι πολίτες που δήλωσαν τις προηγούμενες ημέρες πως θα εμβολιαστούν εκεί, στηρίζοντας την πρωτοβουλία αυτή.

Αρχάνες - εμβολιασμός

Έπειτα από απόφαση της Ενορίας και της δημοτικής Αρχής -σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης- ο ναός της Παναγίας στις Αρχάνες μετατράπηκε σε εμβολιαστικό κέντρο, για λίγες ώρες.

Στόχος της προσπάθειας είναι να ενισχυθεί η εμβολιαστική κάλυψη μεταξύ των πιστών, οι οποίοι έως και πριν από λίγες ημέρες διατηρούσαν επιφυλάξεις για το εμβόλιο και παρέμεναν ανεμβολίαστοι. Ο εμβολιασμός στον ιερό ναό  ξεκίνησε γύρω στις 9.00 το πρωί, οπότε ήταν προγραμματισμένο το πρώτο ραντεβού και θα συνεχιζόταν έως τις δυο το μεσημέρι.

Ο πρώτος που προσήλθε να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ήταν ο 75χρονος Μιχάλης Βαρδάκης.

Ο πατήρ Ανδρέας Καλλιοντζάκης,  εφημέριος του ναού, είπε στην ΕΡΤ αναφερόμενος στην ανταπόκριση που είχε η πρωτοβουλία του: “Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα ότι το μόνο που αυτήν τη στιγμή έχει η ανθρωπότητα κατά του κορονοϊού είναι το εμβόλιο.
Ευτυχώς κάποιοι στην ενορία μας μάς άκουσαν σ’ αυτό το κάλεσμα και έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό. Περισσότεροι από 60 θα έρθουν σήμερα εδώ. Έχει έναν συμβολικό χαρακτήρα. Θέλουμε να δείξουμε ότι η Εκκλησία είναι δίπλα στον άνθρωπο, ότι ενδιαφέρεται για τη σωτηρία της ψυχής αλλά και για τη σωτηρία του σώματος. Αυτά συνυπάρχουν. Ψυχή χωρίς το σώμα δεν υπάρχει στον ανθρωπο” υπογράμμισε ο εφημέριος.
Οι πολίτες εμβολιάζονται με το μονοδοσικό εμβόλιο. “Δεν πρέπει να εμβολιαστούν παιδιά κάτω των 18 ετών” τόνισε ο ιερέας. “Είναι από 18-80 ετών” σημείωσε.
Για τις αντιδράσεις που δέχτηκε και για τους ιερείς που αντιτίθενται στον εμβολιασμό: “Σέβομαι όλες τις απόψεις, αλλά δεν τις ασπάζομαι όλες. Εμείς ως Εκκλησία είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθούμε τον άνθρωπο. Δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτρέπουμε. Κι εμείς αυτό πυου κάνουμε δώ είναι να μην εξαναγκάζουμε κανέναν να εμβολιαστεί. Σεβόμαστε τους αντιεμβολιαστές, όλες οι απόψεις σεβαστές. Αλλά δεν μπορούμε να αδιαφορούμε όταν βλέπουμε κάθε μέρα στη χώρα μας να πεθαίνουν 50 και άνω άτομα, να αδιαφορεί η Εκκλησία. Εγώ εδώ ως ενορία, πριν ξεκινήσει το εμβόλιο, είχαμε πέντε θανάτους. Εγώ ως εφημέριος μπορώ να αδιαφορώ; Να αφήσω να πεθάνουν οι μισοί Αρχανιώτες και μετά να ενδιαφερθούμε για την υγεία των ανθρώπων αυτών;
Έχω δεχθεί προσωπικές επιθέσεις από αντιεμβολιαστές, από φανατικούς “χριστιανούς”, ύβρεις και απειλές, αλλά εγώ απαντώ με αγάπη. Διότι εγώ υπηρετώ τον Θεό της σταυρωμένης αγάπης. Ο Χριστός σταυρώθηκε και γι’ αυτούς για εμένα, για εσάς για όλο τον κόσμο. Αυτή τη θρησκεία υπηρετώ, αυτον τον Θεό υπηρετώ. Αγάπη και τίποτα άλλο” διεμήνυσε ο πατήρ.
Αρχάνες
Από την πλευρά του, ο κ. Βαρδάκης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: “Η απόφαση ήταν ότι εγώ δεν είχα σκοπό να κάνω, γιατί εγώ δεν έχω κάνει ποτέ τίποτα. Ούτε σε γιατρούς έχω πάει, παρ’ όλο που τριάντα χρόνια δούλευα στο Βενιζέλειο… Πάντα τσακωνόμουν με τους γιατρούς.
Δεν μ’ αρεσε. Αλλά τώρα εξαιτίας και του παπά Ανδρέα που ήρθε στο χωριό κα ιγιασ τα εγγόνια μου γκιατί λησία δφεν μπορώ ναμ ην αγκαλιάσβ υα εγγόνια μου και να λέωότι θα, που εγώ δεν το πιστεύω, τελοσπάντων. Γι’ αυτόν τον λόγο ηρθα και το έκανα”.

Οι φωτό από το creta24,gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ