Ηράκλειο: «Τα παιδιά στο σχολείο πανικοβλήθηκαν» – Tι λέει εκπαιδευτικός στο enikos.gr για τη λιποθυμία των μαθητών

Στιγμές αγωνίας εκτυλίχθηκαν στο Γυμνάσιο Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο, όπου μαθητές βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι στην τουαλέτα του σχολείου σήμερα το πρωί (29/11/2023). Για το περιστατικό μίλησε στο enikos.gr εκπαιδευτικός του σχολείου η οποία μεταξύ άλλων περιέγραψε τα όσα συνέβησαν.

«Στο σχολείο προκλήθηκε αναστάτωση, καθώς πληροφορηθήκαμε για την κατάσταση των παιδιών από τους υπόλοιπους μαθητές οι οποίοι πανικοβλήθηκαν», μας είπε η εκπαιδευτικός, η οποία επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία της και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Κάναμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ψυχραιμία των παιδιών κι ευτυχώς δράσαμε πολύ γρήγορα προκειμένου να μην χαθεί χρόνος».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ίδια: «Καλέσαμε το ΕΚΑΒ κι ευτυχώς τα παιδιά έφτασαν γρήγορα στο νοσοκομείο, ενώ την ίδια στιγμή μας δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσουμε τα υπόλοιπα παιδιά για το τι ακριβώς συνέβη».

Αναφορικά με τα αίτια της λιποθυμίας των μαθητών η εκπαιδευτικός υπογράμμισε ότι αναμένουν τις εξετάσεις προκειμένου να διευκρινιστεί ο λόγος που τα παιδιά βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση.

Πάντως όπως αναφέρει το creta24.gr, στικάκια για την διακοπή καπνίσματος και όχι ναρκωτικά ήταν η αιτία της λιποθυμίας των τριών μαθητών του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού.

Υπενθυμίζεται πως τα παιδιά, δύο κορίτσια 15 ετών και ένα αγόρι 14 ετών, βρέθηκαν ημιλιπόθυμα στις τουαλέτες του σχολείου και σύμφωνα με την αστυνομία τα τρία παιδιά ήθελαν να σταματήσουν το κάπνισμα.

Έτσι, ένας 14χρονος συμμαθητής τους είπε πως τα συγκεκριμένα στικάκια, που είχε αγοράσει από περίπτερο, τον είχαν βοηθήσει να κόψει το κάπνισμα το περασμένο καλοκαίρι.

Πρόκειται για σκευάσματα που περιέχουν νικοτίνη και τοποθετούνται στα ούλα, με τον 14χρονο να τα προμηθεύει στους τρεις ανήλικους συμμαθητές του.

Όπως όλα δείχνουν οι ανήλικοι πιθανόν από λάθος χρήση κατέληξαν στις τουαλέτες με συμπτώματα κρίσης πανικού. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν οι γονείς των μαθητών θα κινηθούν νομικά ενάντια του 14χρονου.

Tο χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν το πρωί της Τετάρτης 29/11/2023, όταν ένας μαθητής ειδοποίησε τους δασκάλους ότι δύο συμμαθήτριές του και ένας συμμαθητής του  ζαλίζονταν έντονα στις τουαλέτες του σχολείου.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο διευθυντής του σχολείου που κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

Οι δύο μαθήτριες και ο μαθητής μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου με την κατάσταση της υγείας τους να είναι καλή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ