Ηράκλειο: Συνεχίζεται η λειτουργία της παιδοψυχιατρικής κλινικής για ακόμα ένα μήνα

Με την εμβαλωματική λύση της τοποθέτησης γιατρού από την Αθήνα για μόλις ένα μήνα, επαναλειτούργησε σήμερα η παιδοψυχιατρική κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μετά από ένα χρόνο κατά τον οποίον εφημέρευαν μόνο δύο γιατροί στη συγκεκριμένη κλινική, η προσωρινή λύση που δόθηκε θα δώσει μεν μια ανάσα στο υπάρχον ιατρικό προσωπικό, ωστόσο δεν συνιστά ουσιαστική λύση.

Όπως είναι γνωστό στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠαΓΝΗ νοσηλεύονται μικροί ασθενείς από όλη την Κρήτη και το νότιο Αιγαίο. Την τελευταία εβδομάδα όμως, η εισαγωγή νέων ασθενών ήταν αδύνατη. Η τοποθέτηση ενός γιατρού από το νοσοκομείο παίδων Πεντέλης δίνει τη δυνατότητα να συνεχιστούν οι εισαγωγές και να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα υπάρχοντα περιστατικά μέχρι τις 8 Αυγούστου, οπότε και η κατάσταση θα οδηγηθεί στο ίδιο αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΠαΓΝΗ, πρόκειται να επαναπροκηρυχθούν δύο θέσεις παιδοψυχιάτρων, μετά και από την προηγούμενη προκήρυξη που απέβη άκαρπη.

Στάση εργασίας την Τρίτη, απεργία την Τετάρτη

Σε ετοιμότητα πάντως βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το οποίο αναμένεται να επισκεφθεί το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ψυχικής υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, που θα έρθει αντιμέτωπος με το σωματείο εργαζομένων του ΠαΓΝΗ, τα μέλη του οποίου προγραμματίζουν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο. Εξάλλου, την Τετάρτη 12 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί 24ωρη πανυγειονομική απεργία με κεντρικά αιτήματα μεταξύ άλλων τις οφειλόμενες άδειες του υγειονομικού προσωπικού, την αύξηση των μισθών, την έλλειψη προσωπικού και την επακόλουθη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Το ερχόμενο Σάββατο, 15 Ιουλίου, μάλιστα αναμένεται στο Ηράκλειο ο νέος υπουργός υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποιος αναμένεται να επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ