Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο δύο βρέφη με κορονοϊό – Σε καραντίνα οι ανεμβολίαστες μητέρες τους

Άλλα δύο βρέφη, αυτή τη φορά 6 και 23 ημερών, νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου με κορονοϊό.

Τα νεογνά χρειάστηκε να εισαχθούν στη Μονάδα Νεογνών της Παιδιατρικής Κλινικής. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, η κατάστασή της υγείας τους είναι καλή, οπότε και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους.

Όσον αφορά στα συμπτώματα που παρουσίασαν τα βρέφη, το ένα είχε ρινίτιδα και το άλλο ελαφρύ βήχα, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα οι γονείς τους, δεδομένου ότι οι μητέρες τους είναι θετικές στον κορονοϊό.

Στη συνέχεια, τα δύο νεογνά υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ, τα οποία βγήκαν θετικά και συνεπώς κρίθηκε ότι θα έπρεπε να νοσηλευθούν, προκειμένου να παρακολουθούνται στενά από τους γιατρούς. Ευτυχώς όμως, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, οπότε αναμένεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους τις επόμενες μέρες.

Μάλιστα, όπως είπε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, και οι δύο μητέρες δεν είχαν εμβολιαστεί, κόλλησαν κορονοϊό και παραμένουν στο σπίτι σε καραντίνα.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι είναι ανάγκη οι έγκυες να εμβολιαστούν, καθώς είναι πιο ευάλωτες στον κορονοϊό, έτσι ώστε να αποφευχθούν μολύνσεις και βαριές νοσήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ακόμη και η μετάδοση του ιού στα βρέφη, υπενθυμίζοντας ότι έχουν ήδη φύγει από την ζωή γυναίκες που νόσησαν κατά την κύηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ