Ηράκλειο: «Μαμά, θέλουμε μόνο από χαρά να κλαις» – Μεγάλη πορεία και συνθήματα για την τραγωδία στα Τέμπη

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο Κρήτης. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και από κάθε επαγγελματικό κλάδο συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην πλατεία Ελευθερίας, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι ένωσαν τις φωνές τους με κύριο αίτημα την άμεση και σε βάθος απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.

Για μια ακόμη φορά συγκλόνισαν τα πανό που κρατούσαν, κυρίως νέοι άνθρωποι, κατά τη διάρκεια της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης στην πλατεία Ελευθερίας.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το πανό του 28ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, στο οποίο ήταν ζωγραφισμένες σιδηροδρομικές ράγες και αναγραφόταν η φράση: «Μαμά, θέλουμε μόνο από χαρά να κλαις!», όπως αναφέρει το cretapost.gr.

«Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών», τονίζει, μεταξύ άλλων η ΓΣΕΕ στο κάλεσμά της για την 24ωρη απεργία.

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει την αναγκαιότητα «να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους. Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος» και προσθέτει: «Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ