Ηράκλειο: «Για όσους ξεχάσατε τον Νίκο» – Η συγκινητική ανάρτηση για τον 29χρονο που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι

Σε μία συγκλονιστική ανάρτηση στο Facebook προχώρησε φίλη του 29χρονου που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι στην περιοχή της Μεσαράς στο Ηράκλειο. Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση του άτυχου άνδρα παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη με τον ίδιο να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Κρήτη: Αγωνία για τον 29χρονο που πυροβολήθηκε – Παραμένει καρφωμένη στον εγκέφαλό του η σφαίρα

Ειδικότερα, η Στέλλα Στεφανουδάκη στην ανάρτησή της μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον φίλο της εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άτυχος 29χρονος, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει έκκληση και στην πολιτεία προκειμένου να ληφθούν μέτρα ώστε να μην βρεθεί ποτέ ξανά άλλος στη θέση του.

Η ανάρτησή της στο Facebook

«Αύριο κλείνει μια εβδομάδα από την μέρα που ο Νίκος παλεύει για τη ζωή του. Σε όποιον είχε την τύχη να τον γνωρίσει, δεν χρειάζεται να πω περισσότερα… Όποιος όμως δεν τον γνωρίζει ή ξέχασε ξαφνικά ότι τον γνωρίζει, αφήστε με να σας πω δυο λόγια για αυτόν.

Κρήτη: Μάχη για την ζωή του δίνει ο 29χρονος που πυροβολήθηκε – Δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν τη σφαίρα από το κεφάλι του

Ο Νίκος γεννήθηκε στην Κρήτη. Γονείς του ο Γιάννης Φανουράκης και η Ζαχαρένια Σταθορακη. Δύο άνθρωποι που μόχθησαν σε όλη τους τη ζωή για να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Που φρόντισαν να τα κάνουν ανθρώπους κι όχι ανθρωπάκια…ο Νίκος μεγάλωσε, σπούδασε, ερωτεύτηκε, έκανε φίλους και μια μέρα λίγο καιρό πριν να πάρει το πτυχίο του, πυροβολήθηκε στο κεφάλι χωρίς να έχει κάνει κακό πότε σε κανέναν.

Ότι δημιούργησαν οι γονείς του καταστράφηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Γιατί αν ο γονιός δεν έχει το παιδί του , δεν έχει τίποτα.

Κρήτη: Προσαγωγή για την υπόθεση θρίλερ με την σφαίρα στον 29χρονο – Αστυνομική επιχείρηση τα ξημερώματα

Δεν μιλάμε για ένα ατύχημα, αλλά για απόπειρα ανθρωποκτονίας…δεν ήταν η κακιά η ώρα αλλά οι κακοί άνθρωποι…

Μια ολόκληρη περιοχή βράζει από θυμό γιατί ξέρει και γιατί φοβάται ότι αύριο μεθαύριο στην θέση αυτή μπορεί να είναι τα δικά της παιδιά. Όλοι μιλάμε κάθε μέρα για το ίδιο πράγμα, όλοι ρωτάνε κάθε μέρα για τον Νίκο. Όλοι εκτός από αυτούς που θα έπρεπε…

Θα ήθελα να μάθω που βρίσκεται η τοπική ηγεσία αυτού του τόπου, που βρίσκονται οι βουλευτές μας; Δεν υπάρχει ένας που να έχει το σθένος και την ανθρωπιά να βγει και να καταδικάσει το γεγονός; Δεν υπάρχει ένας που να μπορεί να δείξει συμπαράσταση σε αυτούς τους γονείς;

Πότε επιτέλους θα γίνει κάτι για να μην καταστρέφεται το μέλλον αυτού του τόπου;

Μήπως ήρθε η ώρα για να παρθούν δραστικά μέτρα;

Για τον Νίκο!

Για το κάθε παιδί που αύριο θα βρεθεί στη θέση του Νίκου και μπορεί να είναι το δικό σας παιδί.

Για όσους ξεχάσατε τον Νίκο, αφήστε με να σας τον θυμίσω…»

Από την πλευρά του, σύμφωνα με τα όσα είπε στο neakriti.gr και στο ΚΡΗΤΗ ΤV, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ανέστης Κιούλπαλης, γίνονται προσπάθειες για τη σταδιακή αφύπνισή του 29χρονου, προκειμένου να αξιολογηθεί η νευρολογική του κατάσταση. Σημειώνεται, πάντως, ότι ο άτυχος άνδρας δεν έχει παρουσιάσει άλλες επιπλοκές.

Ακόμη, ανέφερε ότι οι γιατροί όταν πρόκειται για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις πρώτα περιμένουν να υποχωρήσει το οίδημα και μετά επιχειρείται η αφύπνιση ώστε να διαπιστωθεί η νευρολογική κατάσταση του ασθενούς. «Εάν καταλαβαίνει, εάν ανοίγει τα μάτια του, εάν μπορεί να μιλήσει», εξηγεί μεταξύ άλλων ο κ. Κιούλπαλης.

Την ίδια στιγμή, η σφαίρα παραμένει καρφωμένη στον εγκέφαλο του 29χρονου και σε εξαιρετικά δύσκολο σημείο και αναμένεται σε επόμενη φάση να γίνουν προσπάθειες για την αφαίρεσή της.

«Η σφαίρα είναι σε σημείο που δεν είναι προσπεράσιμη. Τώρα σε δεύτερη φάση, ενδεχομένως θα γίνει μια προσπάθεια ίσως να αφαιρεθεί. Ίσως σε κάποιο άλλο κέντρο νευροχειρουργικό όπου έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι νευροχειρουργοί», όπως είπε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Ανέστης Κιούλπαλης, που πρόσθεσε ότι η σφαίρα δυστυχώς έχει περάσει από το κέντρο του εγκεφάλου και βρίσκεται κοντά σε λοβό του, «αλλά δεν είναι αρκετά περιφερειακά που να μπορεί να βγει χωρίς να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στον εγκέφαλο…», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι ο 22χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 29χρονο, εξακολουθεί να παραμένει άφαντος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ