Ηράκλειο: Έπεσε η κεντρική πόρτα του Θεατρικού Σταθμού κατά τη διάρκεια παράστασης

Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα το Σάββατο στον χώρο του Θεατρικού Σταθμού στο Ηράκλειο, όταν η μεγάλη ξύλινη πόρτα της κεντρικής εισόδου, έφυγε από τη θέση της κάτω από άγνωστες συνθήκες. Το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη παράσταση, παρουσία θεατών.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι υπεύθυνοι του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) που είναι ουσιαστικά ο «ιδιοκτήτης»  του Σταθμού, ενώ ζητήθηκε η βοήθεια και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, όπως δήλωσε στο Cretalive ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Υπηρεσίας, Μαρίνος Παττακός, καθώς έχει γίνει παραχώρηση χρήσης στον Δήμο.

Μετά το περιστατικό που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη Λότζια αλλά και στον ΟΛΗ, αποφασίστηκε από τον Δήμο Ηρακλείου να ανακληθούν όλες οι άδειες παραχώρησης για εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας. Έτσι, τον Δεκέμβριο που είναι ο κατεξοχήν μήνας των εκδηλώσεων, ο Θεατρικός Σταθμός θα είναι κλειστός.

Ουσιαστικά, το πρόβλημα άρχισε στη διάρκεια της προηγούμενης Διοίκησης του ΟΛΗ κι αυτό γιατί ο δήμος Ηρακλείου είχε κάνει αίτημα για ανανέωση της παραχώρησης χρήσης αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση από τη Διοίκηση του Οργανισμού.

Ευχής έργον είναι πάντως ότι όλο αυτό το διάστημα της μη συντήρησης του χώρου με την υγρασία και την ανύπαρκτη ηλεκτρολογική συντήρηση να είναι μία πραγματικότητα, δεν υπήρξε κάποιο μπλακ άουτ ή και κάτι χειρότερο. Αυτός ήταν ο μεγάλος φόβος της αρμόδιας αντιδημαρχίας, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο, Αριστέα Πλεύρη που μίλησε στο Cretalive κι εξέφρασε τον προβληματισμό της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ