Ίος: Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη για δωροληψία – Ζητούσε χρήματα από επιχειρηματίες για να μην γίνονται έλεγχοι

Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» και κατηγορείται για δωροληψία και κατάχρηση εξουσίας, καθώς φέρεται να απαιτούσε χρήματα από επιχειρηματίες, ώστε να μην βεβαιώνονται παραβάσεις στα καταστήματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο αξιωματικός συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση των «αδιάφθορων» στην Ίο.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνεται ότι ο αστυνομικός και ένας ιδιώτης συνεργός του συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου χθες, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023.

Είχε προηγηθεί έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έπειτα από σχετική καταγγελία. Με την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων και με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε ότι ο ιδιώτης προσέγγιζε, ως μεσολαβητής του αξιωματικού, επιχειρηματίες του νησιού και ζητούσε 30.000 ευρώ για κάθε τουριστική περίοδο, ώστε να μην βεβαιώνονται παραβάσεις στα καταστήματα τους.

Κλιμάκιο των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έρευνα στην Ίο και εντόπισε μία γυναίκα που είχε πέσει θύμα της παράνομης δράσης του αξιωματικού. Είχε απαιτηθεί από την γυναίκα αυτή το ποσό των 30.000 ευρώ.

Σε συνεννόηση με τους αστυνομικούς, κλείστηκε ραντεβού με τον ιδιώτη-συνεργό του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Η καταγγέλλουσα του παρέδωσε το ποσό των 30.000 ευρώ, το οποίο στη συνέχεια παρέλαβε ο αξιωματικός από επαγγελματικό χώρο του συνεργού του. Κατά την έξοδό του από τον χώρο, ο αξιωματικός ακινητοποιήθηκε και σε σωματική έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωθέν χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι τον Μάιο του 2023, ο αξιωματικός απαίτησε και έλαβε μέσω του ιδιώτη, το ποσό των 1.000 ευρώ από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου του νησιού, προκειμένου να μην προβεί σε αστυνομικό έλεγχο κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών, που πραγματοποιούνταν στην επιχείρησή του.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ψηφιακά πειστήρια, το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, πρωτότυπη υπογεγραμμένη ανακριτική έκθεση εξέτασης μάρτυρα, κλειδί τραπεζικής θυρίδας και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Σε βάρος του αξιωματικού σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση εξουσίας και ψευδή βεβαίωση, ενώ σε βάρος του ιδιώτη για συνέργεια σε δωροληψία κατ’ εξακολούθηση. Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ