Ιωάννινα: Τραυματίστηκαν δύο καθηγητές από δυναμιτάκι που έριξαν μαθητές

Δύο εκπαιδευτικοί τραυματίστηκαν όταν μαθητές πέταξαν δυναμιτάκι σε ΕΠΑΛ στα Ιωάννινα, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, όταν οι μαθητές πέταξαν το δυναμιτάκι, ο διευθυντής του σχολείου και ακόμη ένας καθηγητής προσπάθησαν να το απομακρύνουν, αλλά αυτό έσκασε με αποτέλεσμα να τραυματιστούν. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι, ενώ τόσο ο διευθυντής όσο και ο άλλος εκπαιδευτικός αντιμετώπισαν προβλήματα με την όραση και την ακοή τους. Διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Γκανιάτσας, δήλωσε στο enikos.gr ότι μετά και την καραντίνα λόγω της πανδημίας, παρατηρείται μία «παραβατική» συμπεριφορά κάποιων μαθητών, που εκδηλώνεται και απέναντι στους εκπαιδευτικούς. «Η νομοθεσία δεν μας καλύπτει από την άποψη ότι υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές και οι συνάδελφοι είναι εκτεθειμένοι, δεν μπορούν να αποβάλουν εύκολα έναν μαθητή ή να γίνει εύκολα αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, σημειώνοντας ότι «η απαξίωση των εκπαιδευτικών, όπως επίσης και η συνεχής στοχοποίησή τους από τις κυβερνήσεις για όλα τα κακώς κείμενα στην εκπαίδευση, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση, δημιουργούν τις συνθήκες εκείνες που ευνοούν την εκδήλωση φαινομένων βίας στα σχολεία».

«Καταδικάζουμε τα περιστατικά βίας στα σχολεία και δηλώνουμε αντίθετοι σε κάθε ανοχή σε αυτά. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταδικάσουν το συγκεκριμένο περιστατικό λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον» τονίζει η ΕΛΜΕ δηλώνοντας την συμπαράστασή της στους εκπαιδευτικούς.

ΦΩΤΟ αρχείου: ΙΝΤΙΜΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ