Ιωάννινα: Πατέρας καταγγέλλει ότι το ΕΚΑΒ αρνήθηκε να μεταφέρει το παιδί του στο νοσοκομείο

Ένας πατέρας μίας 7χρονης από τα Ιωάννινα αναγκάστηκε να μεταφέρει μόνος του το παιδί του στο νοσοκομείο γιατί έληγε η βάρδια του ΕΚΑΒ.

Η 7χρονη νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και πριν από 2 ημέρες κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, καθώς είχε απόστημα στην τραχηλική χώρα και κινδύνευε να πάθει ασφυξία.

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας, στις 02:00 τα ξημερώματα η παιδίατρος κάλεσε το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων προκειμένου να διακομιστεί στο νοσοκομείο Παίδων, ωστόσο μία ώρα αργότερα το ΕΚΑΒ τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να γίνει η διακομιδή γιατί έληγε η βάρδια του πληρώματος.

«Κάλεσε ενδονοσοκομειακά η παιδίατρος στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων. Ο τηλεφωνητής του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή. Η παιδίατρος ρώτησε με ποιο δικαίωμα αρνούνται τη διακομιδή ενός ασθενούς. Της συνέστησε να καλέσει το 166 ώστε να καταγραφεί το περιστατικό και έτσι να αναγκαστούν να κάνουν τη διακομιδή, γιατί τελειώνει η βάρδια τους στις 08:00 το πρωί» ανέφερε ο πατέρας της 7χρονης, μιλώντας στο MEGA.

Ο πατέρας του κοριτσιού ανέφερε πως το ΕΚΑΒ τους ενημέρωσε κατά τις 03:30 ότι οριακά θα έφταναν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς έληγε η εφημερία του νοσοκομείου στις 08.00. «Εγώ έφυγα στις 04:20 από Γιάννενα και 07:30 ήμουν στο “Αγία Σοφία”» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το MEGA, το ΕΚΑΒ ισχυρίστηκε ότι δεν αρνήθηκε ποτέ τη διακομιδή και επεσήμανε πως στις 08:00 δεν έληγε η βάρδια του πληρώματος του ΕΚΑΒ, αλλά η βάρδια εφημερίας στο νοσοκομείο Παίδων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ