Ίλιον: Χειροπέδες σε 67χρονο που εξαπατούσε ανυποψίαστους ηλικιωμένους – Πώς μπήκε τέλος στη δράση του

Απάτες σε βάρος ανυποψίαστων ηλικιωμένων πολιτών διέπραττε ένας 67χρονος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης (20/12) στο Ίλιον.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής έφτασαν στα ίχνη του δράστη, ύστερα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών.

Από την αστυνομική έρευνα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε ότι ο δράστης προσέγγιζε και εξαπατούσε ηλικιωμένα άτομα, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν οικονομικές εκκρεμότητες. Με αυτό τον τρόπο είχε καταφέρει να εξαπατήσει τουλάχιστον τέσσερα άτομα σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, το τελευταίο δίμηνο.

Τέλος στη δράση του μπήκε την Τετάρτη, όταν εντοπίστηκε να επιβαίνει σε όχημα στο Ίλιον και να συνομιλεί με διερχόμενο ηλικιωμένο, προσπαθώντας να τον εξαπατήσει ώστε να αγοράσει ηλεκτρονική συσκευή. Αστυνομικοί επενέβησαν, ακινητοποίησαν τον δράστη και τον συνέλαβαν, πριν καταφέρει να ολοκληρώσει την απάτη σε βάρος του θύματός του.

Στην κατοχή του βρέθηκαν 700 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε ως μέσο τέλεσης των εγκληματικών πράξεών του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ