Ηλίας Μόσιαλος: Επική ανάρτηση με “Squid Game” και ήλιο του ΠΑΣΟΚ

Αρκετές φορές έχει αποδείξει ότι διαθέτει χιούμορ ο Ηλίας Μόσιαλος με τις αναρτήσεις που κάνει στα social media. Αυτήν τη φορά δείχνει ότι είναι και ενημερωμένος και ακολουθεί τις τάσεις καθώς παρακολουθεί το “Squid Game“, τη νοτιοκορεατική σειρά του Netflix, που κάνει θραύση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics ανέβασε ένα meme στον λογαριασμό του στο facebook και συνδέει το “Squid Game” με το… παλιό ΠΑΣΟΚ.

Mε αφορμή τα διάσημα ασιατικά μπισκότα καραμέλας “Dalgona”, για τα οποία κυκλοφορούν συνταγές στο διαδίκτυο, ακόμη και σε βίντεο στο TikTok, ο Ηλίας Μόσιαλος ανέβασε φωτογραφία του ήρωα της σειράς Gi-Hun, να κοιτάζει ένα κουτί και στην αμέσως επόμενη φωτογραφία φέρεται ο ήρωας να σκαλίζει στο “Dalgona” του “ΠΑΣΟΚ, σώσε μας”. “Δίκιο έχει ο άνθρωπος” σχολιάζει αστειευόμενος ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ηλίας Μόσιαλος Squid Game ΠΑΣΟΚ

Το “Squid Game” είναι ένα δυστοπικό δράμα επιβίωσης.

Η ιστορία του Squid Game (“Το Παιχνίδι του Καλαμαριού”)  ξεκινάει με τον Gi-hoon, έναν απελπισμένο, χωρισμένο και καταχρεωμένος άνδρα, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει.

Ως από μηχανής θεός εμφανίζεται μπροστά του ένας άνδρας, ο οποίος του προτείνει να συμμετέχει σε ένα παιχνίδι, από το οποίο μπορεί να πλουτίσει.

Ο άγνωστος άνδρας δίνει στον Gi-hoon μία κάρτα, η οποία αποτελεί μία πρόκληση σε ένα αληθινό παιχνίδι επιβίωσης, στο οποίο συμμετέχουν ακόμη 456 παίκτες, όλοι με το ίδιο υπόβαθρο. Το παιχνίδι όμως δεν είναι τόσο απλό καθώς οι παίκτες βρίσκονται αντιμέτωποι με θανάσιμους κινδύνους. Όμως δεν έχουν πολλές επιλογές. Ή θα παίξουν και θα κερδίσουν το τεράστιο χρηματικό έπαθλο ύψους 45 δισ. γουόν ή θα αφήσουν την τελευταία τους πνοή.

Squid Game: Στα αζήτητα για 10 χρόνια

Ο δημιουργός του Squid Game, Hwang Dong-Hyuk, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ότι είχε γράψει την πρώτη έκδοση του σεναρίου από το 2008.

Όμως, κανένα στούντιο δεν αγόραζε το concept του Squid Game, καθώς όπως του έλεγαν “ήταν αδύνατο να παρακολουθήσει κανείς άτομα να μάχονται μέχρι θανάτου για λεφτά”.

Οι περισσότερες δοκιμασίες είναι παραδοσιακά κορεάτικα παιδικά παιχνίδια, μάλιστα κάποια από αυτά παραπέμπουν σε παιχνίδια που κάποιοι από εμάς παίζαμε, επίσης όταν ήμασταν παιδιά, όπως το “αγαλματάκια ακίνητα” και οι βόλοι.

Ο ίδιος ο Hwang Dong-hyuk έχει αποκαλύψει ότι ο τίτλος και το παιχνίδι που τον ενέπνευσαν, όταν έγραφε τη σειρά-φαινόμενο, είναι το πραγματικό παιχνίδι του καλαμαριού, που ήταν το αγαπημένο του όταν ήταν μικρό παιδί και το διάλεξε γιατί πιστεύει ότι συμβολίζει την κοινωνία. Όποιος δεν τα καταφέρνει, εκτελείται με συνοπτικές διαδικασίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ