Μόσιαλος για ελευθερίες εμβολιασμένων: Θα προτιμούσα αυτό το άνοιγμα να γίνει έναν μήνα αργότερα

Ο Ηλίας Μόσιαλος, μετά την πρώτη νύχτα ελευθερίας για τους εμβολιασμένους με ολονύχτια διασκέδαση, καθώς από χθες ισχύει η άρση των απαγορέσεων για όσους έχουν εμβολιαστεί, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ εκτίμησε πως δεν υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου σημείωσε, ωστόσο, ότι θα προτιμούσε αυτό να είχε γίνει έναν μήνα μετά ώστε να έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και να περιοριζόταν ακόμα περισσότερο ο κίνδυνος μετάδοσης.

Παράλληλα, o Hλίας Μόσιαλος τόνισε πως θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό για χρόνια.

Ο Ηλίας Μόσιαλος αναφορικά με την πρώτη νύχτα ελευθερίας υπογράμμισε πως “μιλάμε για συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους εμβολιασμένων. Αν μου λέγατε ότι είναι ανεμβολίαστοι μέσα σε κέντρα διασκέδασης έστω για μία δύο ώρες, αυτά θα ήταν εστίες υπερμετάδοσης. Από την άλλη, η πλειοψηφία των εμβολιασμένων έχει πολύ μικρή πιθανότητα να κολλήσει κορονοϊό. 80% λιγότεροι εμβολιασμένοι συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους θα κολλήσουν κορονοϊό.

Επίσης, έχουν πολύ μικρότερη πιθανότητα να μεταδώσουν τον κορονοϊό σε άλλους που θα είναι δίπλα τους. πισης η πιθανότητα νοσηλείας ενός εμβολιασμένου είναι 29 φορές μικρότερη σε σχέση με έναν ανεμβολίαστο” τόνισε και συνέχισε:

“Ερώτημα είναι κατά πόσον ελέγχονται όσοι μπαίνουν σε κέντρα διασκέδασης, αν είναι πραγματικά εμβολιασμένοι”.

Και υπογράμμισε: “Πού βρίσκεται το πρόβλημα, όχι τόσο στις συναθροίσεις μεταξύ εμβολιασμένων. αλλά ο πρόβλημα είναι αν νοσήσει κάποιος εμβολιασμένος και είναι ασυμπτωματικός και μεταφέρει τον ιό στο σπίτι του, που μπορεί να συζεί με ηλικιωμένους γονείς ή με τους παππούδες που είναι ανεμβολίαστοι. Στη χώρα μας περίπου 600.000 άτομα άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί.

Προσωπικά, θα προτιμούσα αυτό το άνοιγμα να γίνει έναν μήνα αργότερα, ώστε να έχει γίνει η τρίτη αναμνηστική δόση σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Έτσι θα περιορίζαμε ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο” τόνισε

Σχετικά με το τείχος ανοσίας, ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως δεν θα φτάσουμε σε τοίχος ανοσίας με την παραλλαγή δέλτα και το θέμα είναι να ελέγχουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο την πανδημία έτσι ώστε να περιοριστεί η επίπτωση του ιού σε πολύ χαμηλά επίπεδα από εδώ και εμπρός.

“Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό για πάρα πολλά χρόνια με τη σημερινή του μορφή μέχρι να εξασθενήσει έτσι ώστε να μην το θεωρούμε τόσο σοβαρό” επεσήμανε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ