Ηλεία: Τα δραματικά λεπτά του ζευγαριού πριν παρασυρθεί από τον χείμαρρο – «Έβλεπα έναν ζωντανό εφιάλτη» λέει αυτόπτης μάρτυρας

Τα δραματικά λεπτά που έζησαν ο Νίκος και η Γεωργία όσο προσπαθούσαν με το αυτοκίνητό τους να διασχίσουν το γεφύρι στην είσοδο του Πλουτοχωρίου, στην Ηλεία, προτού παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά, περιέγραψε στο enikos.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Μιχάλης Πιρλής, ο οποίος είδε την τραγωδία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του, χωρίς να μπορεί να βοηθήσει το ζευγάρι.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Ο Νίκος μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, η οποία εντοπίστηκε νεκρή σήμερα (16/01) το πρωί, επιχείρησε να περάσει το φουσκωμένο ποτάμι, γεγονός το οποίο οδήγησε στην τραγωδία. «Χθες το βράδυ έβρεχε καταρρακτωδώς επί 2-3 ώρες, δεν μπορούσαμε να βγούμε από τα σπίτια μας. Στο συγκεκριμένο σημείο, στο γεφύρι πάντα ξεχειλίζει, περιμένουμε να πέσει το νερό κάθε φορά για να περάσουμε. Φωνάζουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό για να το φτιάξουν και να το αλλάξουν, αλλά δεν μας ακούει κανείς» αναφέρει ο κ. Πιρλής.

«Φώναζαν βοήθεια, αλλά δεν μπορούσαμε να τους πλησιάσουμε»

Ο πρόεδρος της κοινότητας του Πλουτοχωρίου έβλεπε τον συγχωριανό του απέναντί του στα 40 μέτρα. Όπως περιγράφει, επιχείρησε να περάσει από την άκρη που δεν ήταν τόσο ορμητικά τα νερά του χειμάρρου, αλλά εν τέλει, το νερό γύρισε το αυτοκίνητο στο πλάι.

«Παρέμεινε εκεί για περίπου 15 λεπτά και φώναζε βοήθεια. Τον έβλεπα να παίρνει τηλέφωνο φίλους του, αλλά μέχρι και εμείς που βρισκόμασταν μπροστά δεν μπορούσαμε να τον πλησιάσουμε. Ούτε τρακτέρ μπορούσαν να περάσουν εκείνη την στιγμή. Σταδιακά, ανέβαινε όλο και περισσότερο η στάθμη του νερού και παρασύρθηκε το όχημα και το είδα να χάνεται μέσα στο ποτάμι, σαν βάρκα, περίπου στις 21:30. Έβλεπα έναν ζωντανό εφιάλτη και δεν μπορούσα να βοηθήσω, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Σκέφτομαι πως θα μπορούσαν να βγουν με τα πόδια από το παράθυρο, αλλά λογικά τα χάσανε, ίσως ήταν σε κατάσταση πανικού, δεν μπορώ να ξέρω, ούτε να τους κατηγορήσω. Κρίμα γιατί ήταν νέα παιδιά, τον Νίκο ακόμη τον ψάχνουμε αλλά δεν τον βρίσκουμε πουθενά».

«Προσευχόμαστε να είναι ζωντανός ο Νίκος» λέει στο enikos.gr ο ξάδελφος της Γεωργίας

Η Γεωργία εντοπίστηκε σήμερα (16/01) νεκρή, κοντά σε γεφύρι στο Πλουτοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, ενώ η τύχη του 45χρονου αρραβωνιαστικού της ακόμη αγνοείται, καθώς δεν υπήρχε κανένα ίχνος του στο όχημα που επέβαινε το ζευγάρι και ανασύρθηκε στην όχθη. «Προσευχόμαστε και παρακαλάμε να είναι ζωντανός, είχαμε πολύ καλές σχέσεις με την οικογένειά του και ξέραμε πως η Γεωργία ήταν χαρούμενη μαζί του» αναφέρει στο enikos.gr ο ξάδελφος της 38χρονης, Νίκος Μπάντιος.

«Όλη η οικογένεια είναι σοκαρισμένη, προσπαθούμε να συνέλθουμε. Θα επισκεφθούμε τους γονείς της Γεωργίας, καθώς ο πατέρας της είναι από τους λατρεμένους μου θείους και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, να είμαστε δίπλα τους. Τελευταία φορά μίλησα μαζί της πριν από λίγο καιρό, και μου έλεγε μέσω μηνυμάτων πως ήθελε να έρθει να μας δει. Διαβάζω ξανά και ξανά τα μηνύματά μας και συγκινούμαι. Βλέπω στο messenger να γράφεται “ενεργή πριν 20 ώρες” και όσο ο αριθμός αυξάνεται, τόσο μεγαλώνει και ο πόνος».

Ο κ. Μπάντιος μιλώντας στο enikos.gr ανέφερε πως παρακολουθούσε στην τηλεόραση την κακοκαιρία που πλήττει τον Πύργο Ηλείας, ωστόσο ποτέ δεν φανταζόταν πως θα κινδυνέψουν οι δικοί του άνθρωποι, πόσω μάλλον, να χάσουν την ζωή τους. «Σκέφτηκα πως οι συγγενείς μου θα είναι μια χαρά, και αυτό είπα και στην γυναίκα μου. Σήμερα το πρωί δυστυχώς μάθαμε για τον θάνατο της Γεωργίας, μας το είπε ο πατέρας της. Είναι θλιβερά όλα τα γεγονότα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ