Ηλεία-Καταλήψεις παντού

Ηλεία-Καταλήψεις παντού

Δεύτερη μέρα σε απεργιακό κλοιό η Ηλεία, σαφώς υποδεέστερες οι κινητοποιήσεις, όμως υπάρχουν δύο βασικά σημεία αναφοράς. Οι καταλήψεις σε Δημαρχεία, ΤΕΙ, Δικαστήριακαι την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πύργο.

Σχεδόν σε όλα τα δημαρχεία του νομού, το προσωπικό πραγματοποιεί καταλήψεις αντιδρώντας πάντα στα μέτρα σε κινητοποιήσεις που η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα. Ιδιαίτερα στην Αρχαία Ολυμπία έχει αποκλειστεί και ο κεντρικός δρόμος χθες και σήμερα.

Στα Δικαστήρια οι δικαστικοί υπάλληλοι για πρώτη φορά βρίσκουν δίπλα τους σε καταλήψεις των υπηρεσιών τους δικηγόρους, που και αυτοί αντιδρούν για τα τελευταία μέτρα και το τρίτο μνημόνιο.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας η είδηση πως απολύονται σε πρώτη φάση 50 εργαζόμενοι από όλες τις υπηρεσίες (πρώην νομαρχίες) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και ανησυχία για αυτό και προετοιμάζονται σήμερα στον Πύργο για τις επόμενες κινήσεις τους.

Στο ΤΕΙ Πύργου οι φοιτητές στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στο μνημόνιο και αυτοί αντιδρούν και τελούν υπό κατάληψη των εγκαταστάσεων. Τέλος το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συλλαλητήριο στην πλατεία ΟΤΕ και πορεία στο κέντρο του Πύργου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα μέτρα.

 

Πηγή: ilialive.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ