Ικανοποίηση στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών για τη μείωση των ενοικίων κατά 80% για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει το μέτρο της μείωσης των ενοικίων κατά 80% για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, για τα καταστήματα που θα παραμείνουν μετά τις 16 Δεκεμβρίου κλειστά με κρατική εντολή, με παράλληλη επιδότηση των ιδιοκτητών καθώς και τη διατήρηση του επιτυχημένου χρηματοδοτικού εργαλείου της επιστρεπτέας προκαταβολής». Αυτό σημειώνει σε δήλωσή του σχετικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Ο πρόεδρος δηλώνει ότι, από την αρχή της κρίσης είχε έντονα επισημάνει το πόσο σημαντικό είναι το θέμα της μείωσης των ενοικίων και πρόσφατα, υπενθυμίζει ότι έθεσε στο δημόσιο διάλογο προτάσεις, που εκτός από τη συνέχιση και την ενίσχυση του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής με παράλληλη μετατροπή μεγάλου τμήματος αυτής σε μη επιστρεπτέο ποσό, αναφέρονται εκτός των άλλων και στη διευθέτηση-ρύθμιση όλων των συσσωρευμένων χρεών που έχουν μεταφερθεί για την άνοιξη του 2021, με κούρεμα μεγάλου μέρους αυτών καθώς και στην αναστολή των δόσεων των δανείων, για όσο η αγορά δεν λειτουργεί. «Όλα τα παραπάνω προτεινόμενα μέτρα πρέπει να ανακοινωθούν έγκαιρα, όχι μόνο για ενίσχυση της ψυχολογίας της αγοράς, αλλά και για πρακτικά θέματα προγραμματισμού των επιχειρήσεων» σημειώνει ο κ. Καφούνης

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει ο ίδιος, τίποτα δεν υποκαθιστά την πλήρη λειτουργία της αγοράς, γι’ αυτό και διερευνούμε την επιστημονική τεκμηρίωση των προτάσεων μας ώστε να επιτύχουμε την άμεση επαναλειτουργία χωρίς να διακινδυνεύσουμε τη δημόσια υγεία.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.