Πάτρα: Ίχνη ύποπτης ουσίας στη Μαλένα

Σημαντικά ευρήματα για τα αίτια θανάτου της Μαλένας Δασκαλάκη φαίνεται πως προκύπτουν από τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού που έχασε τη ζωή του το 2019, σε ηλικία 3,5 ετών.

Του ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις έρευνες που έγιναν εκ νέου στα «πλακίδια» με τα ιστολογικά και τοξικολογικά στοιχεία της Μαλένας, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ύπαρξης μιας ύποπτης χημικής ουσίας στον οργανισμό του παιδιού.

Πρόκειται για ουσία που με βεβαιότητα δεν είχε καταγραφεί στις πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες έγιναν αμέσως μετά τον θάνατο του κοριτσιού. Αυτό σημαίνει πως η ουσία δεν αφορά τη φαρμακευτική αγωγή την οποία ελάμβανε η πρώτη από τις κόρες της Ρούλας Πισπιρίγκου που έχασε τη ζωή της.

Για τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στα «πλακίδια στοιχείων» της Μαλένας ακολουθείται η ίδια μέθοδος που αποκάλυψε την κεταμίνη στον οργανισμό της εννιάχρονης Τζωρτζίνας. Πρόκειται για εξειδικευμένη μέθοδο, η οποία μπορεί να εντοπίσει πολύ περισσότερες ουσίες σε σύγκριση με τις εξετάσεις που έγιναν στο άτυχο κορίτσι, μετά τον θάνατό του, στις
13 Απριλίου του 2019. Οι νέες τοξικολογικές εξετάσεις στη Μαλένα πραγματοποιήθηκαν από επιστήμονες της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, αμέσως μετά τον εντοπισμό της κεταμίνης στην άτυχη Τζωρτζίνα, που πέθανε στις 29 Ιανουαρίου του 2022.

Η διενέργεια των νέων εξετάσεων απέκτησε διαφορετική υπόσταση πριν από τρεις εβδομάδες, όταν και δόθηκε επισήμως η παραγγελία της Εισαγγελίας στους ιατροδικαστές ώστε να κάνουν από την αρχή όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για τη διακρίβωση των αιτιών του θανάτου τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 6,5 μηνών.

Ίριδα- Πάτρα

Ποσοτικοποίηση

Πλέον, οι τοξικολογικές βρίσκονται στο στάδιο της ποσοτικοποίησης, προκειμένου να προκύψουν με ακρίβεια η ποσότητα και το είδος της ουσίας που φαίνεται πως έχει εντοπιστεί, ώστε να αποκαλυφθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού και να προσδιοριστεί αν πράγματι πρόκειται περί εγκληματικής ενέργειας. Ειδικά για τη Μαλένα, οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, όταν και το σχετικό πόρισμα των ιατροδικαστών πρόκειται να κατατεθεί στην αρμόδια Αρχή. Η Μαλένα Δασκαλάκη εισήχθη σε νοσοκομείο στα τέλη του Μαρτίου του 2019, όπου και διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία. Κατέληξε μετά από αιφνίδιο θάνατο, αφού είχε ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη της χημειοθεραπεία.

Φυσικά, οι νέες έρευνες λαμβάνουν υπ’ όψιν και τη φαρμακευτική αγωγή που δινόταν στο παιδί, προκειμένου να εξακριβωθεί αν η νέα ουσία χορηγήθηκε από άνθρωπο που ουδεμία σχέση είχε με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Άλλωστε, όπως είχαν υποστηρίξει ιατροδικαστές με δηλώσεις τους στην «R» την προηγούμενη εβδομάδα, ο νέος τοξικολογικός έλεγχος πρέπει να γίνει, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η χορήγηση τοξικής ή αναισθητικής ουσίας και κατόπιν να επιχειρήθηκε ασφυκτικός θάνατος στο 3,5 ετών κορίτσι. Μέχρι αυτή τη στιγμή, πάντως, οι αξιωματικοί που γνωρίζουν τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών δεν αποκαλύπτουν τίποτα περισσότερο, παρά μόνο αρκούνται να σημειώνουν με νόημα ότι η ουσία που βρέθηκε από τις εξειδικευμένες τοξικολογικές στη Μαλένα είναι «ύποπτη».

Η Ίριδα

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι αντίστοιχες έρευνες για τα αίτια του θανάτου της μικρής Ίριδας. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην περίπτωση του βρέφους δεν αναμένεται να διαπιστωθεί η χορήγηση κάποιας ουσίας. Κι αυτό διότι η Ίριδα άφησε την τελευταία της πνοή στο «ελεγχόμενο» περιβάλλον του σπιτιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και όχι σε κάποιο νοσοκομειακό ίδρυμα.

Μετά και την ολοκλήρωση των εξετάσεων, οι εξελίξεις στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης της υπόθεσης αναμένεται να είναι ραγδαίες. Άμεσα αναμένεται να κληθούν για κατάθεση συγκεκριμένοι άνθρωποι από το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών, στους οποίους περιλαμβάνεται και η προφυλακισμένη μητέρα τους. Μεταξύ αυτών που θα κληθούν να δώσουν κατάθεση στους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής είναι και ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης, αλλά και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, που ήταν παρούσα στο σπίτι της οικογένειας την ημέρα θανάτου της Ίριδας.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.